PEC Zwolle sluit trainingskamp af met verlies tegen Heerenveen

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een lange, intensieve trainingsweek afgesloten met een lange oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. In twee delen van respectievelijk 75 en 60 minuten bleken de Friezen met 0-2 te sterk. Trainer/coach Dick Schreuder zag 28 spelers aan het werk, waarvan het merendeel minimaal een uur speelde.

In balans

Na een gelijk opgaande openingsfase pakte PEC Zwolle het initiatief. Dit resulteerde in veel balbezit maar niet direct in grote kansen. Alleen Tomislav Mrkonjic was enigszins in de buurt van een treffer, maar schoot over. Na twee pittige overtredingen van Bart van Hintum en Pawel Bochniewicz (beiden kregen geel) was het PEC Zwolle dat twee kansen noteerde. Met name de tweede deed het publiek goed. Na een aanval uit het spreekwoordelijke boekje legde Thomas van den Belt de bal terug op Tolis Vellios. De spits drukte met veel gevoel af, maar zijn poging kon nog net door Xavier Mous onder de lat vandaan getikt worden. Vlak voor het rustsignaal moest Jasper Schendelaar voor het eerst aan de bak en dat deed de doelman met verve. Tibor Halilovic dacht simpel te kunnen scoren, maar zag de keeper met de benen nog redding brengen. Na rust opende Amin Sarr de score voor Heerenveen, nadat de aanvaller een paar minuten eerder ook al dacht te scoren, maar daar stak de sterk verdedigende Thomas Beelen een stokje voor. PEC Zwolle probeerde daarna de stand gelijk te maken, maar pogingen van Bart van Hintum en Rav van den Berg vielen niet binnen. Omdat Heerenveen nauwelijks nog aanvallende aspiraties toonde bleef de 0-1 stand na 75 minuten op het scorebord.

Jongelingen

In het tweede duel kwamen de overige spelers, voornamelijk veel jongelingen, aan de beurt om speelminuten te maken. Ook Lennart Thy speelde weer, net als Dean Huiberts en Gervane Kastaneer. Dit duel duurde twee keer dertig minuten. Huiberts noteerde in het eerste bedrijf een grote kans, maar schoot recht op doelman Jan Bekkema. Ook Jesse Vermaning stuitte in het rustsignaal op de Friese goalie, die de aanval zag eindigen met een gekruld schot van Gervane Kastaneer net naast.

Na acht minuten in de tweede helft scoorde Rami Kaib de 0-1 voor sc Heerenveen. Doelman Duke Verduin, die zijn eerste minuten mocht maken in de voorbereiding, stond aan de grond genageld.

Volgende week vrijdag speelt PEC Zwolle opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is SC Cambuur over negentig minuten de tegenstander. De aftrap zal zijn om 19:00 uur.

PEC Zwolle – sc Heerenveen: 0-1 (0-0). (75 minuten)

Toeschouwers: 3.800

Scheidsrechter: Timmer

Gele kaarten: Van Hintum (PEC Zwolle) en Bochniewicz (sc Heerenveen)

Opstelling PEC Zwolle 1e wedstrijd: Schendelaar, Van Hintum, Van den Belt, Mrkonjic, Vellios, Tutuarima, Caschili, Reijnders, Van den Berg, Beelen en Landu.

Opstelling sc Heerenveen 1e wedstrijd: Mous, Van Aken, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert, Sarr, Halilovic, Al Hajj (61’ Nunumete), Tahiri, Van Ewijk (51’ Timossi) en Haye.

Scoreverloop:

54’ Sarr 0-1

PEC Zwolle – sc Heerenveen: 0-1 (0-0). (60 minuten)

Gele kaart: Nunumete (sc Heerenveen)

Opstelling PEC Zwolle 2e wedstrijd: Hauptmeijer (31’ Verduin), Chirino, Gangstad, Van der Haar (31’ Guezen/53’ Kaparos)), Huiberts (41’ Mbinga), Kaparos (46’ Olde Weghuis), Kastaneer, Taha, Thy (31’ Van Gilst), Vermaning (31’ Klooster), Van Wermeskerken.

Opstelling sc Heerenveen 2e wedstrijd: Bekkema, Timossi, Van der Heide, Kaib, Nunumete, Zaal, Gudnason, Beelen, Koida, Van der Veldt en Stassin.