PEC Zwolle simpel door in beker

Zonder ook maar een moment in de problemen te zijn gekomen heeft PEC Zwolle dinsdagavond in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker met ruime cijfers MVV Maastricht verslagen. Tegen de Limburgers werd het 4-0. Siemen Voet, Rav van den Berg en Luka Adzic scoorden allen hun eerste doelpunt in het blauw en wit. Slobodan Tedic maakte de laatste treffer van de avond.

Oppermachtig

PEC Zwolle begon furieus aan het treffen met de nummer twaalf uit de Keuken Kampioen Divisie. Met een hakbal bracht Luka Adzic zijn landgenoot Slobodan Tedic in stelling, maar die trof geen doel. Ook Thomas van den Belt waagde een poging, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Adzic pakte in het vervolg van het duel een hoofdrol. Eerst legde de Serviër de bal uit een corner op het hoofd van Yuta Nakayama. Zijn inzet werd slim van richting veranderd door Siemen Voet en tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Zes minuten later bolde het net opnieuw en weer uit een hoekschop van Adzic. Nu was het Rav van den Berg die met een ferme kopbal zijn eerste officiële treffer voor PEC Zwolle maakte. MVV Maastricht kwam er totaal niet aan te pas, waardoor de Blauwvingers zonder moeite de rust haalden met een comfortabele voorsprong.

Servische treffers

Na rust ging PEC Zwolle door met waar het voor de pauze gebleven was. Met goed combinatiespel dwong het MVV Maastricht weer ver terug. Al binnen de minuut probeerde Adzic zijn goede wedstrijd te bekronen met een doelpunt maar zonder succes. Dat doelpunt kwam er uiteindelijk alsnog. Nadat Bram van Polen en Mustafa Saymak hun rentree maakten scoorde Adzic na een prachtige actie waarbij hij tegenstander Tim Zeegers het bos instuurde. De 3-0 was nog niet het slotakkoord want twintig minuten voor tijd scoorde ook Tedic, die net als Adzic nadrukkelijk op zoek was naar zijn eerste treffer van het seizoen: 4-0. Dick Schreuder bracht in de laatste twintig minuten ook nog Elikia Mbinga en Gabi Caschili. Voor laatstgenoemde was het zijn debuut in de hoofdmacht. Sven Blummel en Mart Remans kregen in het laatste kwartier eigenlijk pas de eerste echte kansen voor de bezoekers, maar scoorden niet waardoor na precies negentig minuten een 4-0 eindstand op het scorebord stond.

PEC Zwolle komt zaterdag aanstaande, 18 december, voor de derde keer op rij thuis in actie. Om 21.00 uur is FC Twente de tegenstander.

PEC Zwolle – MVV Maastricht: 4-0 (2-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Blank

Gele kaarten: Van den Belt (PEC Zwolle) en Aziz (MVV Maastricht)

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Voet, Nakayama (60’ Saymak), Tedic, Adzic (69’ Caschili), Van den Belt (73’ Mbinga), Lagsir, Reijnders (60’ Van Polen), Van den Berg, De Wit en Koolwijk.

Opstelling MVV Maastricht:

Matthys, R. Zeegers (46’ T. Zeegers), Delferriere, Blummel, Souren (68. Van Bommel), Remans, Alberg (68’ Aziz), Waem, Ntelo (78’ Bösing), Labylle (46’ Keulen) en Džepar.

14’ Voet 1-0

20’ Van den Belt 2-0