PEC Zwolle onderuit in tweede oefenduel

Het tweede oefenduel van PEC Zwolle in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is donderdagmiddag verloren gegaan. FC Volendam bleek beter bij de pinken en versloeg de Zwollenaren met 0-2.

Van Polen valt uit

In het nieuwe thuistenue begon PEC Zwolle aan de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. Trainer/coach Art Langeler liet Mees de Wit zijn eerste minuten maken en had ook basisplaatsen voor Chardi Landu en Jarno Westerman. Deze twee rappe aanvallers konden het de Volendam-defensie echter niet lastig maken. De eerste helft stond dan ook niet bol van de kansen. Uit één van die spaarzame kansen wist Volendam toe te slaan. Spits Robert Mühren tikte een voorzet bij de eerste paal binnen en zorgde daarmee voor het enige doelpunt in de eerste helft. Dat was vlak nadat Bram van Polen naar de kant was gegaan. De aanvoerder kwam bij een luchtduel ongelukkig in aanraking met zijn eigen doelman en bleek hier dusdanig last van te hebben dat verder spelen niet lukte.

Kansen spaarzaam

Na rust verschenen Thomas van den Belt en Samir Lagsir aan de aftrap. Kenneth Paal en Landu waren in de kleedkamer achtergebleven. Hoewel er meer lijn in het spel kwam, waren de Zwolse aanvallen maar spaarzaam. Volendam bleef de aanval zoeken, maar Lamprou stond zijn mannetje. Toch had de doelman een kwartier voor tijd geen antwoord op een inzet van Jim Beers, die een vlot lopende aanval afrondde. PEC Zwolle, dat een doelpunt al dan niet buitenspel, van Jarno Westerman afgekeurd zag worden, had het via Eliano Reijnders nog spannend kunnen maken, ware het niet dat de aanvaller veel te wild over het doel van Dion Vlak schoot. Hierdoor bleef de 0-2 stand op het scorebord staan.

PEC Zwolle – FC Volendam: 0-2 (0-1).