PEC Zwolle onderuit in Den Haag

Na elf wedstrijden op rij zonder nederlaag heeft PEC Zwolle weer eens een competitienederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij ADO Den Haag wordt een desastreuze start, met een snelle 2-0 achterstand, de ploeg fataal. De thuisploeg wint uiteindelijk met 3-1.

Belabberd begin

Het eerste kwartier in het Bingoal Stadion zorgde direct voor spektakel. Bij de eerste de beste grote kans voor ADO was het al raak. Joey Sleegers stond op de juiste plek om de bal na een voorzet binnen te werken. Nog binnen de minuut had Thomas van den Belt al voor de 1-1 kunnen zorgen, maar zijn poging werd knap gekeerd door keeper Sonny Stevens. Niet lang daarna werd het al 2-0 in het winderige Den Haag. Bij een Haagse uitbraak gleed Thomas Beelen onderuit, waardoor drie aanvallers richting het doel van Jasper Schendelaar konden. Het was Xander Severina die kon binnentikken.

Aansluitingstreffer

Die forse tegenvaller kon door PEC Zwolle al snel worden beantwoord. Een slim genomen vrije trap van Haris Medunjanin werd door Thomas van den Belt ditmaal wel binnengeschoten: 2-1. PEC had in die eerste helft de zaken ondanks de achterstand redelijk onder controle. Via opnieuw Van den Belt en Lennart Thy waren er ook grote kansen, maar scoren lukte in het restant van het eerste bedrijf niet meer. Ook ADO was nog akelig dichtbij een doelpunt de slotminuut, maar Schendelaar keerde knap een kopbal van Thomas Verheydt.

ADO scoort opnieuw

Met Hachim Acheffay voor Younes Taha ging PEC Zwolle na rust op jacht naar de gelijkmaker. Davy van den Berg was de eerste met een gevaarlijk moment, maar hij moest naar zijn mindere rechterbeen draaien. De poging verdween maar net naast het doel van Stevens. PEC had in die tweede helft wel veel de bal, maar de grote kansen bleven uit. Ook na het inbrengen van Tolis Vellios, Chardi Landu en Daijiro Chirino. Uit een hoekschop kwam de thuisploeg iets meer dan een kwartier voor tijd op 3-1 via een goal van Boy Kemper. De mannen van Dick Schreuder probeerden het nog wel, maar Thy zag zijn kopbal gekeerd worden door Stevens. En zo verloor PEC voor het eerst dit kalenderjaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Over tien dagen wacht PEC Zwolle opnieuw een uitwedstrijd. Op maandag 27 februari wacht om 20:00 uur de confrontatie met MVV Maastricht.

ADO Den Haag – PEC Zwolle: 3-1 (2-1)

Toeschouwers: 6.821

Scheidsrechter: Gansner

Gele kaarten: Kishna, Van Breemen (ADO Den Haag), Landu (PEC Zwolle)

Opstellingen ADO Den Haag: Stevens, Asante, Kemper, Hall, Severina (83. Catic), Verheydt (83. De Waal), Esajas, Thomas, Van Breemen, Sleegers (75. Werker), Kishna (75. Breinburg)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (66. Chirino), Van Polen, Beelen, Kersten, D. van den Berg, Van den Belt, Medunjanin (66. Vellios), Taha (46. Acheffay), Huiberts (66. Landu), Thy

4. Sleegers 1-0

11. Severina 2-0