PEC Zwolle onderuit bij FC Utrecht

PEC Zwolle onderuit bij FC Utrecht

PEC Zwolle heeft aan het bezoek aan FC Utrecht geen punten overgehouden. Na een degelijke eerste helft gaat het direct na rust mis met twee snelle Utrechtse doelpunten. Dat coach Johnny Jansen in de tweede helft vier noodgedwongen wissels moet toepassen, komt het spel niet ten goede. De aansluitingstreffer van Lennart Thy blijkt slechts voor de statistieken: 5-1.

Bij opkomst in De Galgenwaard was er een heuse vuurwerkshow. Dat bleek ook direct het hoogtepunt van de eerste helft te zijn. Utrecht lukte het nauwelijks om door de Zwolse defensie heen te komen. Alleen Victor Jensen kreeg een grote kans, maar voor een vrijwel leeg doel schoot hij de bal op de paal. 

 

PEC had zelf ook af en toe wel wat dreiging, maar het lukte steeds net niet om de bal op doel te schieten of om iemand vrij te spelen. Wel moest aanvoerder Bram van Polen behandeld worden aan een blessure. Hij werd in de rust vervangen door Silvester van der Water.

 

Direct na rust kwam Utrecht op voorsprong. Sam Lammers stond op de juiste plek om binnen te schieten, nadat de bal in eerste instantie nog op de paal kwam. Direct daarna werd het ook 2-0 door een pegel van afstand van Jens Toornstra. Lennart Thy deed bij de eerste de beste Zwolse kans direct wat terug door de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Daarna moest Johnny Jansen nog eens tweemaal noodgedwongen wisselen. Younes Namli, net terug van een blessure, moest zich laten vervangen door Tolis Vellios en Thomas Lam had klachten en werd vervangen door Damian van der Haar. PEC mocht daardoor nog hopen om terug in de wedstrijd te komen, maar Isaac Lidberg besliste het duel met een bekeken schuiver: 3-1. Hij maakte vlak daarna ook nog de 4-1. Het slotakkoord was voor invaller Adrian Blake: 5-1, vlak nadat ook El Azzouzi de strijd moest staken.

 

Zaterdag wacht alweer de volgende competitiewedstrijd en dat is een belangrijke. Excelsior Rotterdam komt dan op bezoek in het MAC3PARK stadion. De aftrap is om 20:00 uur.

 

FC Utrecht - PEC Zwolle 5-1 (0-0).

Toeschouwers: 19.606

Scheidsrechter: Gözübüyük

Gele kaart: Van den Berg (PEC Zwolle)

 

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Van der Hoorn, Bozdogan (46. Fraulo), Jensen (83. Blake, Lammers (83. Iqbal), El Karouani, Toornstra, Vesterlund (46. Van der Maarel), Viergever, Boussaid (46. Lidberg), Flamingo

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen (46. Van der Water), Kersten, Lam (63. Van der Haar), Mac Nulty, El Azzouzi (86. Fontana), Van den Berg, Krastev (76. Oukhattou), Namli (63. Velios), Thy, Reijnders 

 

Scoreverloop:

49. Lammers 1-0.

52. Toornstra 2-0.

60. Thy 2-1.

77. Lidberg 3-1.

80. Lidberg 4-1.

89. Blake 5-1.