PEC Zwolle moet buigen voor AZ

PEC Zwolle voetbalt in het thuisduel met AZ behoorlijk mee en krijgt zeker voor rust een aantal grote kansen om op voorsprong te komen. De bezoekers uit Alkmaar staan echter niet voor niets op plek twee, en nemen de punten mee naar huis (0-3).

Na de goede tweede helft vorige week bij Feyenoord (1-0 verlies) trok PEC Zwolle die lijn door tegen AZ. Het voetbalde dapper en gedurfd, maar de kansen die dit opleverden werden niet benut. Vito van Crooij stuitte al binnen tien minuten op AZ-keeper Marco Bizot, terwijl een voorzet van diezelfde Van Crooij nog net onschadelijk gemaakt kon worden door Jonas Svensson. Ook Dean Huiberts, die voor de tweede keer dit seizoen in de basis mocht beginnen, had de 1-0 op zijn voeten. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied van Pelle Clement en besloot de bal terug te geven aan de aanvoerder in plaats van zelf te schieten. Hierdoor kon de poging nog geneutraliseerd worden door de AZ-verdediging, met een rollertje tot gevolg.

Ook de bezoekers kregen in de levendige eerste helft kansen. Nadat Dani de Wit de bal voor open doel voorlangs kopte en Dennis Johnsen bij een hoekschop een poging van Muyron Boadu onschadelijk maakte, was het diezelfde Boadu die na een kwartier spelen de 0-1 scoorde. Na een gelukkige actie van Oussama Idrissi, hij kreeg de bal via een sliding van Gustavo Hamer fortuinlijk voor de voeten, schoot de spits knap raak vanuit de volley. Vlak voor rust was het diezelfde Idrissi die vanaf randje strafschopgebied de 0-2 binnenschoot. Ook in die fase deed PEC Zwolle nog prima mee.

Begin tweede helft was de Zwolse formatie akelig dichtbij de aansluitingstreffer. Een lage voorzet van Van Crooij bereikte net niet Lennart Thy, terwijl een pegel van Johnsen gekeerd werd door Bizot. Na iets meer dan een uur spelen werd het duel definitief beslist. Opnieuw was het Idrissi die de bal snoeihard achter de kansloze Michael Zetterer knalde: 0-3. In het laatste half uur deed PEC Zwolle er nog alles aan om een doelpunt te maken, maar AZ slaagde er, met het nodige fortuin, in om de 'nul' te houden.

Volgende week wacht PEC Zwolle een belangrijke uitwedstrijd in Limburg. Op zaterdag gaan de mannen van John Stegeman op bezoek bij VVV-Venlo, aftrap 19:45 uur.

PEC Zwolle – AZ 0-3 (0-2).

Toeschouwers: 13.708

Scheidsrechter: Gözübüyük