PEC Zwolle met duidelijke cijfers onderuit

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een grote nederlaag moeten slikken. De nog ongeslagen Eindhovenaren waren in Zwolle met 1-7 te sterk. PEC Zwolle had even hoop na de aansluitingstreffer van Eliano Reijnders, maar een resultaat zat er helaas niet in voor een uitverkocht MAC3PARK stadion.

Reijnders

Koploper PSV was in de eerste helft vanaf het begin de bovenliggende partij, al bood PEC dapper weerstand. Toch konden de Zwollenaren niet voorkomen dat de Eindhovenaren in de eerste helft twee keer scoorden. Na een klein half uur spelen kopte Johan Bakayoko de bal snoeihard achter Jasper Schendelaar, na een knappe voorzet van Sergino Dest. Schendelaar had in die periode daarvoor al diverse pogingen van onder meer Hirving Lozano onschadelijk gemaakt. Bovendien scoorde Isaac Babadi wel, maar daar was buitenspel aan vooraf gegaan. Toen vlak daarna Luuk de Jong ook voor 0-2 zorgde, leek het pleit van PEC beslecht. Maar de Zwollenaren knokten zich terug in de wedstrijd. Af en toe waren er al wat dreigende momenten, maar vlak voor rust schoot Eliano Reijnders vlammend richting het Eindhovense doel. De poging was Walter Benitez te machtig: 1-2.

Hattrick De Jong

Direct na rust was het opnieuw De Jong die scoorde voor de bezoekers uit Eindhoven, waarmee de spanning uit het duel verdween (1-3). Ook Bakayoko pikte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd nog mee (1-4). Met drie verse krachten probeerde PEC het nog wel, maar het was De Jong die zijn derde van de avond kon maken (1-5). Helaas was het daarmee nog niet ten einde, want Sam Kersten werkte de bal in het eigen doel (1-6) en ook invaller Ricardo Pepi pikte zijn doelpuntje mee (1-7).

Volgende week zondag gaat de reis naar Friesland. De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen begint op 3 maart om 14:30 uur.

PEC Zwolle – PSV: 1-7 (1-2).

Toeschouwers: 14.000