PEC Zwolle legt voor rust basis voor oefenzege op Cambuur

Twee weken voor de competitiestart tankt PEC Zwolle een flinke dosis zelfvertrouwen met een knappe oefenzege op SC Cambuur. De eredivisionist wordt in het MAC3PARK stadion getrakteerd op een 3-1 nederlaag. En op die Zwolse winst, valt niets af te dingen. PEC Zwolle is zeker voor rust de baas en dat zal trainer Dick Schreuder tevreden stemmen.

Görlich en Taha

Bij PEC Zwolle maakte proefspeler Luis Görlich zijn opwachting op de rechterflank. De speler van Eintracht Braunschweig had een kwartiertje nodig om zich te laten zien. Hij testte eerst Cambuur-doelman Robbin Ruiter, toen hij werd diep gestuurd. Uit de corner die daarop volgde, belandde de afvallende bal bij Jordy Tutuarima. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Görlich, die knap raak kopte: 1-0. Nog geen honderdtwintig tellen later konden de aanwezige fans in het MAC3PARK stadion alweer juichen. Younes Taha prikte, ietwat gelukkig, de 2-0 binnen.

Felheid

In die eerste helft liet PEC zien prima mee te kunnen met de eredivisionist. Voetballend was het prima en er werd regelmatig gevaar gesticht. Opnieuw Görlich en Tutuarima schoten onder andere in kansrijke positie voorlangs, terwijl Tolis Vellios met een kopbal ook dichtbij kwam. Aan de andere kant liet Cambuur zich af en toe zien. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de Friezen, Robert Uldrikis stuitte op Jasper Schendelaar. Richting het einde van de eerste helft werd de sfeer op het veld wat grimmig. Bij een opstootje, waar Bart van Hintum en Gervaine Kastaneer betrokken waren, trok scheidsrechter Gerrets liefst vier gele kaarten.

Derde treffer

Met tien nieuwe spelers in het veld aan Zwolse zijde was de tweede helft van een minder kaliber. PEC probeerde het wel, maar speelde minder gemakkelijk de kansen bij elkaar. Een voorzet die net niet lekker aan kwam, of een tegenstander die net op de goede plek stond. Omdat ook bij Cambuur het vizier bepaald niet op scherp stond, gebeurde er vrij weinig in het tweede bedrijf. Tot vlak voor tijd, toen Lennart Thy de 3-0 binnenschoot na een prima balletje van Chardi Landu. Het publiek scandeerde 'Thy, Thy, Thy' en dat leek het slotakkoord. Maar dat was buiten Tom Boere gerekend, die bij een hoekschop nog voor de eretreffer zorgde: 3-1.

Het was voor PEC Zwolle de tweede oefenzege van de voorbereiding, na de overwinning op RKC Waalwijk (7-3).

PEC Zwolle – SC Cambuur 3-1 (2-0)

Scheidsrechter: Gerrets

Toeschouwers: 2.350

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Schendelaar, Görlich, Van Polen, Beelen, Van Hintum, Tutuarima, Van den Belt, Taha, Mrkonjic (32. Reijnders), Vellios en Kastaneer.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Caschili, Van Wermeskerken, Van den Berg, Chirino, Gangstad (85. Vermaning), Kaparos, Huiberts, Reijnders (85. Mbinga), Thy en Landu (85. Van Gilst).

Opstelling SC Cambuur: Ruiter, Schmidt, Hoedemakers, Jacobs (76. Sylla), Paulissen, Tol (69. Van der Meer), Bangura, Maulun (46. Smand), Uldrikis (76. Hendriks), Balk (46. Breij) en Smit (54. Sambissa).

15. Görlich 1-0