PEC Zwolle knokt zich naast Utrecht

Donderdagmiddag stonden PEC Zwolle en FC Utrecht in een regenachtig MAC3PARK stadion tegenover elkaar voor een vriendschappelijke wedstrijd. Voor de Blauwvingers de eerste wedstrijd in ruim anderhalve week, nadat er zaterdag een streep door de competitiewedstrijd met RKC Waalwijk ging. Ondanks een achterstand bij rust, knokten de Zwollenaren zich na de thee naar een gelijkspel: 3-3.

Xavier Mous, de stand-in van Michael Zetterer, mocht in de basis beginnen. Het centrale duo werd gevormd door Sam Kersten en Marc-Olivier Doué. Op de backs stonden met Sai van Wermeskerken en Kenneth Paal de vertrouwde namen. Ook Eliano Reijnders en Thomas van den Belt mochten speelminuten maken, zij vormden samen met Mustafa Saymak het middenveld. Voorin stonden Clint Leemans, Reza Ghoochannejhad en Mike van Duinen geposteerd.

Vroege achterstand

Het waren de bezoekers die al vlot de voorsprong pakten. Ody Velanas strafte matig verdedigingswerk af (0-1), waarna Sander van de Streek binnen het kwartier de 0-2 scoorde. Hier ging enig fortuin voor FC Utrecht aan vooraf, aangezien Sam Kersten de bal nog van richting veranderde waardoor ook Xavier Mous kansloos was. Toch ging Zwolle niet bij de pakken neer zitten, sterker nog, de beste en meeste kansen voor rust waren voor de Blauwvingers.

Van Wermeskerken

Reza Ghoochannejhad zag een kopbal via de grond over gaan, Clint Leemans zag zijn schot gesmoord worden en even later keeper Eric Oelschlägel redding brengen. Tussendoor scoorde Sai van Wermeskerken, door een afgeslagen bal schitterend binnen te trappen. De rechtsback had echter pech dat de goal door scheidsrechter Maurice Paarhuis, ten onrechte zo bleek, werd geannuleerd. Ghoochannejhad stond op moment van schieten buitenspel, maar nam helemaal niet deel aan het spel. Diezelfde Van Wermeskerken herhaalde dat kunstje tien minuten later nog eens. Nu nam de speler na een afgeslagen hoekschop de bal vol op de wreef, waarna het leer in de kruising verdween. Ditmaal kon de treffer wel op goedkeuring van de arbitrage rekenen: 1-2. Van Duinen kreeg snel hierna zelfs de kans op de 2-2, maar kopte op aangeven van Van Wermeskerken een halve meter naast. Utrecht daarentegen ging zorgvuldiger met de kansen die het kreeg om. Vijf minuten voor rust bouwde het de voorsprong weer uit. Van de Streek schoot van afstand knap binnen: 1-3.

Veerkracht

Dat PEC Zwolle na rust over een flinke portie veerkracht beschikte, werd al snel duidelijk. Doué zorgde voor de aansluitingstreffer door uit een hoekschop koppend voor de 2-3 te tekenen. Met Immanuel Pherai, Samir Lagsir, Destan Bajselmani en Rav van den Berg ging PEC Zwolle op zoek naar meer en dat kwam er ook. Vasthouden bij Van Duinen leverde een kwartier voor tijd een strafschop op, die door de spits zelf werd verzilverd: 3-3.

In de slotfase gooide Utrecht, met onder meer invallers Simon Gustafson, voormalig Zwollenaar Django Warmerdam en Gyrano Kerk binnen de lijnen, alles op alles om de winnende te forceren. Mous wist echter met een paar knappe reddingen, waaronder op een venijnig schot van een andere invaller, Bart Ramselaar, de gelijke stand vast te houden.

Op zondag 18 oktober komt PEC Zwolle weer voor de competitie in actie. Om 16.45 uur is PSV dan te gast.

PEC Zwolle - FC Utrecht: 3-3 (1-3)