PEC Zwolle knokt zich na sterke eerste helft langs De Graafschap

PEC Zwolle knokt zich na sterke eerste helft langs De Graafschap

Ook de tweede zware uitwedstrijd in vier dagen tijd is een prooi voor PEC Zwolle. Na de 2-3 winst op Willem II van afgelopen vrijdag, zijn de Zwollenaren ook de sterkste op bezoek in Doetinchem. De Graafschap wordt op De Vijverberg verslagen dankzij een rake uithaal van Lennart Thy: 0-1.

Lat, paal, raak 

PEC Zwolle begon met drie andere namen in de basis, ten opzichte van de gewonnen wedstrijd bij Willem II van afgelopen vrijdag. Daijiro Chirino, Sam Kersten en Lennart Thy stonden in de basis ten faveure van de geschorste Bart van Hintum, Younes Taha en Apostolis Vellios. Al binnen het kwartier speelde een superieur PEC een drietal grote kansen bij elkaar. Eerste was het Davy van den Berg die met zijn schoten de bovenkant van de lat de paal raakte. Bij de derde kans was het wel raak. Thy werd slim weggestoken door Thomas van den Belt. De Duitser schoot koeltjes de bal langs Hidde Jurjus: 0-1. 


Thomas vezuimt score uit te bouwen 

In het eerste half uur was het bij vlagen een grote rondo wat PEC liet zien. De bal ging lekker rond en het leverde af en toe prima mogelijkheden op. Thy deed een imitatie van Bep Bakhuys, maar zijn kopbal verdween net over het doel van de thuisploeg. Ook Ryan Thomas was heel dicht bij een doelpunt. Uit een aanval over de linkerkant belandde de bal voor de voeten van de Nieuw-Zeelander. Zijn poging ging maar net voorlangs.  

 

Strijdend tot het einde

De thuisploeg kwam voor rust niet tot grote kansen, maar aan het begin van de tweede helft wel. Uit een hoekschop belandde de bal in de scrimmage op de lat en kwam terug het veld in. Met het nodige kunst- en vliegwerk hield de Zwolse defensie de poorten gesloten. Het bleek de voorbode voor een periode van Doetinchemse druk. Giovanni Korte testte Jasper Schendelaar een keer en een voorzet van Camiel Neghli ging maar net langs een medespeler. PEC wist mede daardoor de druk te weerstaan en kwam er daarna ook nog enkele keren gevaarlijk uit. Pogingen van Thy en Chirino misten echter het doel. Invaller Anthony Fontana schoof de bal in de hoek, maar die werd er uitgetikt door Jurjus. Het duel bleef daardoor tot het laatst spannend, maar doelpunten vielen er niet meer. Hierdoor deed PEC andermaal uitstekende zaken. 

 

Aanstaande vrijdag speelt PEC Zwolle weer eens in eigen huis. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt tegen NAC Breda. 

 

De Graafschap – PEC Zwolle 0-1 (0-1). 

Toeschouwers: 9.488

Scheidsrechter: Kooij 

Gele kaarten: Hillen (De Graafschap), Huiberts en Van den Belt (PEC Zwolle) 

 

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Schenk (85. Schoppema), Kaak (64. Valencia), Korte (85. Raterink), Neghli, Haen, Hillen, Fortes, Brittijn, Büttner, Önal (64. Kaandorp) 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Chirino (86. R. van den Berg), Van Polen, Beelen, Kersten, D. van den Berg, Van den Belt, Medunjanin (86. Landu), Huiberts, Thomas (68. Fontana), Thy (73. Kastaneer) 

 

Scoreverloop: 

13. Thy 0-1 

Divisiepartners

Keuken Kampioen 2022/2023