PEC Zwolle klopt Excelsior en slaat gat

PEC Zwolle klopt Excelsior en slaat gat

Na acht wedstrijden zonder overwinning proeft PEC Zwolle weer het zoet van een zege. Drie hele belangrijke punten zijn binnen nadat de Zwollenaren het thuisduel tegen Excelsior met 2-1 weten te winnen en daardoor het verschil met Excelsior vergroten van zes naar negen punten. De Zwolse treffers komen van Anselmo García Mac Nulty en Ody Velanas.

Leo Major Bevrijdingswedstrijd

In de Leo Major Bevrijdingswedstrijd - voor het duel kwamen de spelers met veteranen het veld op om de bevrijding van de stad Zwolle (op 14 april 79 jaar geleden) te herdenken, - legde PEC Zwolle een uitstekende eerste helft op de mat. Al binnen tien minuten leek dat de 1-0 op te leveren. Na een schitterende aanval over meerdere schuiven, belandde de voorzet van Ody Velanas bij Lennart Thy. De Duitse spits schoot binnen, maar de VAR keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. 

 

Eerste treffer als profvoetballer

In minuut 18 kwam die verdiende openingstreffer er alsnog. Anselmo García Mac Nulty stond op de juiste plek om binnen te schieten uit een hoekschop. Eerst probeerde Thomas Lam het nog, maar hij stuitte op keeper Stijn van Gassel. De rebound was dus voor onze linksback, die zijn eerste doelpunt als profvoetballer heerlijk uitbundig vierde.

Eigenlijk was het een wonder dat het bij rust maar 1-0 was, zoveel kansen speelde PEC Zwolle bij elkaar. Eliano Reijnders bijvoorbeeld omspeelde een man of drie, maar zag zijn bal net voorlangs het doel gaan. En keeper Van Gassel redde op pogingen van onder meer Velanas en Namli. Ook een flipperkastsituatie in de slotfase van de eerste helft overleefde Excelsior. Op miraculeuze wijze ging de bal er maar niet in.


Marge van twee

Excelsior had weinig in te brengen, alleen Lazaros Lamprou was heel gevaarlijk in de eerste minuten van de wedstrijd. Lance Duijvestijn zorgde namens de bezoekers met een afstandschot voor meer gevaar, begin tweede helft. Ook die poging leverde geen treffer op voor de bezoekers. De grootste kans voor PEC in het eerste kwartier na rust dankte het aan Excelsior. Een terugspeelbal van Julian Baas op keeper Van Gassel ging mis, maar de verdediger zag de bal tot zijn geluk tegen de paal aan gaan en terug het spel in komen. De mannen van Johnny Jansen kwamen daarna weer beter in het spel en dat leidde tot de 2-0 van Ody Velanas. De middenvelder werd weggestuurd door Filip Krastev en schoot de bal hard binnen. 

 

In het laatste kwart van de wedstrijd leek er weinig aan de hand voor PEC Zwolle, dat weinig kansen toe stond. Toch kwam Excelsior nog terug tot 2-1 via Lance Duijvestijn. Daardoor werd het toch nog even billenknijpen, maar de overwinning werd niet meer uit handen gegeven.


Volgende week zondag reist PEC Zwolle af naar Nijmegen voor het treffen met bekerfinalist N.E.C. Nijmegen. Aftrap van dat duel op zondagavond is 20:00 uur.

 

PEC Zwolle – Excelsior: 2-1 (1-0).

Toeschouwers: 13.655

Scheidsrechter: Pérez

Gele kaarten: Mac Nulty (PEC Zwolle), Nieuwpoort en Baas (Excelsior)

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi (80. Van der Haar), Krastev, Velanas, Namli (83. Vellios), Thy, Reijnders 

 

Opstelling Excelsior: Van Gassel, Horemans, Widell, Lamprou (79. Sanches Fernandes), Sandra (46. Naujoks), Goudmijn, Nieuwpoort (46. El Yaakoubi), Omorowa (64. Van Duinen), Duijvestijn, De Moes (64. Benita), Baas

 

Scoreverloop:

18. García Mac Nulty 1-0

67. Velanas 2-0

85. Duijvestijn 2-1

 

MatchWorks Man of the Match: 

Filip Krastev