PEC Zwolle kan nederlaag bij FC Twente niet voorkomen

PEC Zwolle is er dichtbij, maar de uitwedstrijd bij FC Twente levert net geen resultaat op. De Zwollenaren voetballen redelijk mee en krijgen zeker na rust twee grote kansen, maar het kwaliteit van de thuisploeg geeft uiteindelijk de doorslag: 3-1. Desalniettemin weert PEC Zwolle zich kranig en kan het vol vertrouwen verder.

Van richting veranderd

Met Sparta Rotterdam, FC Twente en volgende week FC Utrecht, wist en weet PEC Zwolle de de start van het seizoen alles behalve makkelijk zou zijn. De Zwolse promovendus begon echter prima aan de wedstrijd in Enschede. FC Twente had in het eerste half uur weliswaar het overwicht, maar de Zwollenaren slaagden er bij vlagen in om onder de Twentse druk uit te spelen. Nadat de thuisploeg in de eerste tien minuten een speldenprikje had uitgedeeld, scoorden ze na achttien minuten spelen. Een schot van Michael Sadilek werd via Zico Buurmeester van richting veranderd, waardoor Jasper Schendelaar kansloos was: 1-0.

Penalty

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg PEC steeds meer spelaandeel. En na iets meer dan een half uur spelen leverde dit een strafschop op. Na een balverovering op het middenveld ging Bart van Hintum op avontuur. Via Ferdy Druijf kwam de bal bij Younes Namli. Die slalomde het strafschopgebied in en werd daarbij geraakt door keeper Lars Unnerstall. Penalty, aldus de arbitrage. Druif hield het hoofd koel en schoot beheerst binnen: 1-1.

Zwolle knokt voor resultaat

In de tweede helft nam de Twentse druk toe. Onder meer Sem Steijn kreeg een opgelegde kans, maar hij schoot de bal over tot ontzetting van de aanhang van FC Twente. Aan de andere kant kreeg Druif een enorme kans na goed doorjagen. Hij schoot echter te wild, waardoor de bal naast ging. Halverwege de tweede helft was er het debuut van Nick Fichtinger, hij verving de moegestreden Thomas Lam. Fichtinger stond direct aan de basis van een grote kans. Hij stuurde mede-invaller Lennart Czyborra diep, diens voorzet werd door Unnerstall losgelaten, maar Druif kon helaas niet profiteren.

Gelijkmaker valt niet

Een klein kwartier voor tijd werd de druk van FC Twente toch te groot. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Sem Steijn, die deze binnenschoot: 2-1. Met pinchhitter Tolis Vellios gingen de mannen van Johnny Jansen opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde een serie hoekschoppen op, maar Vellios en Druif vonden het net niet. Bij die laatste poging zou mogelijk hands zijn geweest en moest de VAR er naar kijken, maar een tweede penalty werd niet gegeven. In blessuretijd kreeg Twente nog een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Die werd door Michel Vlap via de rug van Schendelaar binnengeschoten.

Volgende week zondag staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Utrecht is dan om 12.15 uur de tegenstander in het MAC3PARK stadion.

FC Twente - PEC Zwolle: 3-1 (1-1).

Toeschouwers: 29.000

Scheidsrechter: Gözübüyük

Gele kaarten: Unnerstall, Pröpper (FC Twente), Van Hintum, Lam, Reijnders, Van Polen en Kersten (PEC Zwolle)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (35. Sampsted), Hilgers, Pröpper, M. Rots (69. Vlap), Regeer (29. Kjølø), Sadilek, Steijn, D. Rots, Ugalde (69. Ünüvar), Van Wolfswinkel

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Reijnders (87. Bobson), Van Polen, Kersten, Van Hintum, Van den Berg (67. Czyborra), Buurmeester, Lam (67. Fichtinger), Namii (78. Vellios), Thy, Druijf

18. Sadilek 1-0

33. Druif (pen.) 1-1