PEC Zwolle kan bekerwinst geen goed vervolg geven

PEC Zwolle kan bekerwinst geen goed vervolg geven

PEC Zwolle heeft zaterdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen. Tegen nummer 5 FC Twente kwamen de Blauwvingers er niet aan te pas. Met Bram van Polen weer terug in de basis, verloor PEC Zwolle met 1-3. Samir Lagsir maakte vlak voor tijd de Zwolse treffer.

Effectief Twente

PEC Zwolle probeerde het goede gevoel van afgelopen dinsdag na de 4-0 zege op MVV Maastricht in de beker mee te nemen en startte ook veelbelovend. Via Slobodan Tedic en Luka Adzic verdiende het al vrij snel twee hoekschoppen die geen treffer opleverden. Precies op het kwartier kwam FC Twente wél tot scoren. Uit een voorzet van Virgil Misidjan wist Dimitrios Limnios met wat geluk zijn duel met Rav van den Berg te winnen en te scoren: 0-1. Via Tedic, die na een mooie combinatie met zijn landgenoot Adzic het doel onder vuur nam, leek de gelijkmaker in de maak. De inzet van eerstgenoemde scheerde echter over de lat. Diezelfde Adzic had aan de overkant even later een negatieve hoofdrol. Uit een hoekschop maaide de Serviër in een poging de bal weg te werken, finaal over het speeltuig heen. Manfred Ugalde profiteerde direct: 0-2. Via Thomas van den Belt had het vlak voor rust weer spannend kunnen worden, maar het schot van de middenvelder werd door het uitgestoken been van Julio Pleguezuelo uit de doelmond gewerkt.


Eretreffer Lagsir

Met de moed der wanhoop ging PEC Zwolle na rust op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was weer Twente dat scoorde. Virgil Misidjan leek dat te doen in buitenspelpositie, maar die vlieger ging voor Zwolle niet op waardoor de 0-3 een feit was. Daarmee was de laatste hoop op een positief resultaat vervlogen. Wel scoorde PEC Zwolle nog de eretreffer en dat was ook een hele mooie. Samir Lagsir schoot van afstand schitterend raak, nadat Daan Rots aan de overkant een enorme kans om zeep had geholpen, waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald.


Aanstaande dinsdag, 21 december, speelt PEC Zwolle de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Die wedstrijd wordt in Arnhem gespeeld en begint om 18.45 uur.


PEC Zwolle – FC Twente: 1-3 (0-2).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Bos

Gele kaarten: -


Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen (56’ Saymak), Voet, Nakayama, Tedic (81’ Kastaneer), Adzic (65’ Lagsir), Strieder (65’ Koolwijk), Van den Belt (81’ Caschili), Reijnders, Van den Berg en De Wit.


Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Misidjan (60’ Cerny), Vlap (60’ Bosch), Limnios (87’ Rots), Zerrouki (78’ Cleonise), Sadílek en Ugalde (77’ Van Wolfswinkel).


Scoreverloop:

15’ Limnios 0-1

39’ Ugalde 0-2

53’ Misidjan 0-3

89’ Lagsir 1-3

Divisiepartners

Keuken Kampioen 2022/2023