PEC Zwolle huurt Silvester van der Water

PEC Zwolle huurt Silvester van der Water

Op de slotdag van de transferwindow heeft PEC Zwolle een goede slag kunnen slaan. Silvester van der Water komt over van SC Cambuur. De 27-jarige vleugelaanvaller wordt voor een half seizoen gehuurd.

Van der Water debuteerde als profvoetballer voor Almere City FC, maar maakte in 2018 de overstap naar Heracles Almelo. Hier beleefde hij een aantal sterke seizoenen wat uitmondde in een avontuur bij het Amerikaanse Orlando City FC. In 2022 streek Van der Water weer in Nederland neer bij SC Cambuur, van wie hij nu tijdelijk wordt overgenomen.


Technisch manager Mark Coonen: ,,Silvester is een speler die diepgang en snelheid in het spel kan brengen. Met die specifieke kwaliteiten kan hij veel toevoegen aan de selectie. Bij ons krijgt Silvester de kans om zichzelf in het team te spelen. Samen met de trainersstaf heb ik er vertrouwen in dat hij voor ons van waarde kan zijn.”


Silvester van der Water: ,,Ik ben blij dat ik bij PEC Zwolle aan de slag kan. De Eredivisie is bekend voor mij. Ik heb er bijna 80 wedstrijden gespeeld. Voor mij is deze competitie dan ook een prachtig platform om mezelf weer te laten zien. Ik ben fit en vastberaden het maximale uit dit halve jaar te halen.”