PEC Zwolle grijpt de zege tegen VVV

PEC Zwolle grijpt de zege tegen VVV

Het is PEC Zwolle zondagmiddag gelukt om concurrent VVV-Venlo te verslaan. In het eigen MAC3PARK stadion werd het 2-1 voor de ploeg van trainer/coach Bert Konterman. Na een doelpuntloze eerste helft toonde invaller Slobdan Tedić zijn klasse met een rake kopbal. Ondanks een snel Limburgs antwoord was het laatste woord aan Thomas Lam.

De eerste kans was voor VVV-Venlo en kwam al in de tweede minuut nadat Georgios Giakoumakis een vrije trap verdiende. Vito van Crooij zag zijn poging maar ternauwernood door Xavier Mous worden tegengehoude. Het was een spaarzame kans in de openingsfase, die zich vooral op het middenveld afspeelde.


Bovenliggend

Van Crooij kreeg in het eerste kwartier nóg een kans om te scoren, nadat de Venlonaar een vrije doortocht kreeg richting het Zwolse doel. Het was Sam Kersten echter die met een sterke tackle van achteren de bal voor de voeten van de voormalige PEC Zwolle-spelers weg gleed. Na twintig minuten kreeg PEC Zwolle een tegenvaller te verwerken toen Benson Manuel, die te grazen werd genomen door Danny Post, de wedstrijd niet kon uitspelen. Immanuel Pherai verving hem. In de resterende 25 minuten had PEC Zwolle een duidelijk overwicht. Dit resulteerde ook in een aantal kansen, maar het gevaar kwam voornamelijk van buiten het strafschopgebied. Virgil Misidjan probeerde twee keer de bal in de lange hoek te leggen, maar zag doelman Thorsten Kirschbaum redding brengen. Ook Mustafa Saymak deed een duit in het zakje in een fase waar PEC Zwolle de openingstreffer verdiende. Zijn poging ging echter via een Venloos lichaam naast. Ook VVV-Venlo liet zich eenmaal gevaarlijk zien. Giakoumakis kreeg een vrije kopkans op aangeven van Tobias Pachonik, maar kopte de bal met kracht ruim naast. PEC Zwolle bleef de bovenliggende partij, maar kon de nul niet van het scorebord krijgen.


Slobogoal

Slobodan Tedić verscheen aan het begin van de tweede helft aan de aftrap. De Serviër verving Thomas Buitink die zich voor rust niet genoeg kon laten zien. Er kwam direct meer swung in de ploeg. Tedić legde af op Immanuel Pherai, die zwaar gehinderd toch nog tot een schot kwam. Toch kreeg PEC Zwolle weer een domper te verwerken toen Mustafa Saymak geblesseerd naar de kant moest. Ook Tedić ging even later na een pittig duel tegen de vlakte, maar de al zo vaak door blessures geplaagde speler kon tóch door. Dat was maar goed ook want het was de spits die na een dik uur spelen met een moeilijke en tevens zeer geplaatste kopbal keeper Kirschbaum het nakijken gaf: 1-0.


Tussenkomst VAR

De voorsprong was maar van korte duur. Een ware scrimmage na een Limburgse hoekschop leverde de 1-1 op van Roy Gelmi. Opnieuw moest PEC Zwolle aan de bak. Via andermaal een kopbal van Tedić leek het 2-1 te worden, maar Kirschbaum toonde zijn klasse. De Duitse goalie had even later het fortuin dat Sam Kersten de bal uit een corner tegen de kruising kopte. Pas na inmenging van de VAR kreeg PEC Zwolle loon naar werken. Pherai dribbelde listig het strafschopgebied in, maar werd op de hak getrapt. Ingmar Oostrom, die voor rust ook al een ongelukkige indruk maakte bij een serie vervelende overtredingen van VVV-aanvoerder Danny Post, wuifde het voorval resoluut weg, maar meldde zich vervolgens toch aan de zijkant. VAR Stan Teuben vond het wél een strafschop en na bestudering van de beelden ging de jonge arbiter daarin mee. Thomas Lam, in Venlo nog met rood weggestuurd, haalde zijn gram en zorgde voor een nieuwe voorsprong.


Ondanks vijf minuten blessuretijd hield PEC Zwolle de gelederen gesloten en vergrootte het het gat met VVV-Venlo tot zeven punten. Volgend weekend ligt de Eredivisie stil vanwege interlandvoetbal. Op zaterdag 3 april speelt PEC Zwolle vervolgens om 21.00 uur bij Sparta Rotterdam.


PEC Zwolle – VVV-Venlo: 2-1 (0-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Oostrom

Gele kaarten: Lam (PEC Zwolle) en Giakoumakis (VVV-Venlo)


Opstelling PEC Zwolle: Mous, Van Polen, Lam, Paal, Saymak (63’ Clement), Misidjan, Manuel (20’ Pherai), Kersten, Reijnders (63’ Van Duinen), Buitink (46’ Tedić) en Huiberts.


Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Gelmi, Post (74’ Essanoussi), Van Crooij, Giakoumakis, Kum (71’ Arias, Janssen, Hunte (60’ Donis), Guwara en Da Graca.


Scoreverloop:

66’ Tedić 1-0

69’ Gelmi 1-1

77’ Lam pen. 2-1


Jumbo Van Andel, Epe ‘Man of the Match’: Dean Huiberts