PEC Zwolle geeft voor rust duel uit handen

Het is PEC Zwolle niet gelukt om een 2-0 achterstand bij FC Twente om te buigen. Voor rust gaat het in defensief opzicht twee keer mis en kan de thuisploeg profiteren. In het tweede bedrijf laat Zwolle zich nadrukkelijker op de helft van de tegenstander zien, maar komt het niet verder dan de aansluitingstreffer via Reza Ghoochannejhad.

Gelijkopgaande openingsfase

PEC Zwolle begon prima aan het duel in de Grolsch Veste. Zo was er in de eerste minuten een kansje voor Vito van Crooij, maar hij vond Jorn Brondeel op zijn weg. Na de eerste tien minuten werd de thuisploeg wat sterker. FC Twente kreeg via Aitor Cantalapiedra een aardige mogelijkheid, maar hij vond Xavier Mous op zijn weg.

Dure tegentreffers

De Zwolse goalie was even later kansloos op een inzet van Haris Vuckic, die daarmee de openingstreffer op zijn naam schreef. De tegentreffer kantelde het spelbeeld, want Twente was daarna de gevaarlijkste ploeg. Via Joel Latibeaudiere scoorden de Tukkers na een kwart wedstrijd ook de 2-0, nadat Yuta Nakayama de mist in ging. John Stegeman greep vervolgens in door Kenneth Paal naar de kant te halen. Voor hem kwam Dennis Johnsen het veld in. Direct oogde PEC Zwolle feller en kwam het in de buurt van het Twente-doel, maar grote kansen konden nog niet genoteerd worden.

Aansluitingstreffer

In de tweede helft liet PEC Zwolle zich van haar betere kant zien. In het eerste kwartier na rust leidde het betere spel tot de nodige mogelijkheden. Gustavo Hamer (vrije trap in de muur), Mustafa Saymak en Thomas Lam (schot van afstand, redding Brondeel) stichtten allemaal gevaar. Het was echter Reza Ghoochannjehad die met een kopbal voor de aansluitingstreffer zorgde. Daarna bleef PEC Zwolle de bovenliggende partij en kreeg het vrijwel direct via invaller Dennis Johnsen de kans op de gelijkmaker, maar Brondeel redde met zijn voet. Ondanks dat er met meer opportunisme gespeeld werd, viel de gewenste 2-2 niet meer. Hierdoor moest PEC Zwolle opnieuw een nederlaag incasseren.