PEC Zwolle doet uitstekende zaken met zege bij Sparta Rotterdam

De ongeslagen reeks van PEC Zwolle duurt inmiddels vijf wedstrijden. Want ook de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam levert een resultaat op. Door doelpunten van Thomas Lam en Davy van den Berg op Het Kasteel gaan de drie punten mee in de bus naar Zwolle (0-2).

Schendelaar sta-in-de-weg

Als er een ploeg aan het einde van de eerste helft op voorsprong had moeten staan, dan was het Sparta. De thuisploeg kreeg een handvol kansen of meer op een doelpunt, maar vrijwel alle pogingen werden gestuit door de uitmuntend keepende Jasper Schendelaar. Of de poging nou van Brym was, Mito of Saito: op al die ballen had onze Jasper een antwoord. “Jasper in Oranje”, zong het volle Zwolse uitvak dan ook. Het was niet vaak, maar als PEC een keer in de buurt van het doel van Sparta kwam, was het ook direct gevaarlijk. Eliano Reijnders zag een poging van afstand nog net van richting worden veranderd, maar na 25 minuten spelen was het wel raak. Thomas Lam kreeg alle ruimte om richting het Spartaanse doel te gaan. Hij kon schieten, maar besloot de combinatie aan te gaan met Davy van den Berg. Die gaf hem door de lucht terug aan Lam, die de bal over Nick Olij in het doel kopte: 0-1.

Debuut De Rooij, goal jarige Van den Berg

In de tweede helft waren er meer kansen voor de mannen van Johnny Jansen, die weer terug was nadat hij tegen Vitesse verstek liet gaan vanwege ziekte. Reijnders was de eerste met gevaar, hij schoot de bal net naast het doel. Ook Ody Velanas kwam na een knappe actie in kansrijke positie. Hij besloot echter breed te leggen op debutant Kaj de Rooij, maar hij kon net niet bij de bal komen. De Rooij mocht het veld inkomen, omdat Bram van Polen gewisseld was. Nadat ook Nick Fichtinger keeper Olij aan het werk had gezet, was het bij de volgende kans – zo halverwege de tweede helft – wel raak. De jarige Davy van den Berg was attent toen een bal op de paal belandde en schoot de bal zo binnen: 0-2. Sparta probeerde het in die tweede helft wel, maar ook dit keer was het Schendelaar meerder keren uitstekend redde.

Volgende week zondag staat de IJsselderby op het programma. In Deventer begint het duel tegen Go Ahead Eagles om 12.15 uur.

Sparta Rotterdam - PEC Zwolle: 0-2 (0-1).

Toeschouwers: 9.446

Scheidsrechter: Manschot

Gele kaarten: Eerdhuijzen (Sparta Rotterdam), De Rooij, Fichtinger, Velanas (PEC Zwolle)

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij, Bakari, Vriends, Eerdhuijzen (73. Meijssen), Warmerdam (73. Van der Kust), Mito, Clement (73. De Guzman), Verschueren, Kitolano, Saito (61. Neghli), Brym (67. Lauritsen)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen (51. De Rooij), Kersten, Lam, Mac Nulty, Fichtinger, Van den Berg, Velanas, Thy, Namli (85. El Azzouzi), Reijnders