PEC Zwolle blaft wel maar bijt niet in De Kuip

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om te stunten op bezoek bij Feyenoord. In De Kuip in Rotterdam is de thuisploeg met 3-0 te sterk door doelpunten van Jordy Clasie, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis. PEC Zwolle komt sterk voor de dag na rust, maar weet de voor de thee opgelopen schade niet te herstellen.

De Zwollenaren begonnen gehavend aan het duel in De Kuip. Vito van Crooij en aanvoerder Bram van Polen vielen op de laatste training weg door blessures, terwijl ook Denis Genreau niet inzetbaar was. Daardoor mocht Gianluca Scamacca in de spits beginnen en was er een basisplek voor Darryl Lachman. Door al die omzettingen had PEC Zwolle het vanaf het eerste fluitsignaal lastig. Feyenoord begon fel en scherp en had in de eerste twintig minuten een handvol goede kansen. Het was aan doelman Mickey van der Hart te danken dat in die die fase pogingen van Sam Larsson, Jeremiah St. Juste en Nicolai Jørgensen niet in het doel gingen.

Op een poging van Jordy Clasie was de doelman echter kansloos. Clasie volleyde de bal na een afgeslagen corner zo in de verre hoek. Zwolle kwam na dat doelpunt iets beter in de wedstrijd en kreeg een hele en wat halve kansen. Zo was Scamacca dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Ook pogingen van Kingsley Ehizibue en Younes Namli misten doel. Vlak voor rust kon de thuisploeg daarom uitlopen naar 2-0, toen Jørgensen uit een hoekschop kon binnenkoppen.

Met Alessandro Tripaldelli in de ploeg voor Zian Flemming begon Zwolle prima aan de tweede helft. Scamacca stuitte op Bijlow, terwijl ook Mike van Duinen de Feyenoord-goalie aan het werk zette in het eerste kwartier na rust. Het dichtst bij een doelpunt was echter Thomas Lam, die na circa 64 minuten met de bal opstoomde naar voren. Zijn poging ging via de lat echter naast. Nadat nogmaals Van Duinen Bijlow aan het werk zette, deed Feyenoord weer eens van zich spreken. Sam Larsson zag zijn inzet op de paal belanden. Vlak daarna, iets meer dan een kwartier voor tijd, was het Steven Berghuis die het duel definitief besliste. Berghuis schoot de bal van afstand onhoudbaar in de verre hoek. Daarna leek Feyenoord nog een strafschop te krijgen, nadat Lam Vilhena vastpakte. Scheidsrechter Siemen Mulder beoordeelde eerst dat de overtreding had plaatsgevonden in het strafschopgebied, maar dit bleek na overleg met de VAR niet zo te zijn. De vrije trap van Larsson leverde echter geen doelpunt op.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een thuisduel in het eigen MAC3PARK stadion. Om 20.45 uur is Heracles Almelo de tegenstander.

Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (2-0).

Toeschouwers: 45.600

Scheidsrechter: Mulder

Gele kaart: St. Juste (Feyenoord)

Opstellingen:

Feyenoord: Bijlow, St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Verdonk, Clasie, Vilhena (82. Ayoub), Van Persie, Berghuis (77. Toornstra), Jørgensen, Larsson (84. El Hankouri)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Lachman, Paal, Dekker (76. Bouy), Hamer, Flemming (46. Tripaldelli), Namli, Van Duinen, Scamacca

18. Clasie 1-0

45. Jørgensen 2-0