Pandoering voor PEC Zwolle

In een leeg eigen huis heeft PEC Zwolle zaterdagavond een mokerslag te verwerken gekregen. De Blauwvingers wisten het in de degradatiekraker concurrent Fortuna Sittard nauwelijks moeilijk te maken en liepen halverwege de tweede helft tegen een hele dure tegentreffer op: 0-1. Door de nederlaag staan de Zwollenaren nog vaster op de laatste stek van de Eredivisie.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Mees de Wit, die laks ingrijpen van Ben Rienstra niet kon afstraffen. Zijn harde poging verdween in het zijnet. In de openingsfase liet ook Fortuna van zich horen. Mats Seuntjens verschafte zichzelf de ruimte om te schieten, maar deed dat recht op Kostas Lamprou af.

Lamprou en Reijnders

Diezelfde Lamprou hield even later ook Zian Flemming van scoren af, nadat de aanvaller zich op randje buitenspel onttrok aan de aandacht van Siemen Voet. De Belg wist zich echter nog wel terug te knokken in het duel, waardoor Flemming niet vrijuit kon schieten.

Het spelbeeld in de eerste helft veranderde niet. Zwolle probeerde het wel, maar kwam niet tot grote kansen en Fortuna loerde op de omschakeling. Die uitbraken waren stukken gevaarlijker, maar net als aan het begin van het duel hield Lamprou ook in het slot van het eerste bedrijf Seuntjens van scoren. Daarna had de doelman het geluk dat na een halve redding, de paal de rest deed.

In de vijf minuten durende blessuretijd, mede door twee blessurebehandelingen en een wissel voor de geblesseerde Dean Huiberts, kwam PEC Zwolle nog twee keer gevaarlijk voor de dag. De grootste kans was voor Eliano Reijnders, die op randje strafschopgebied uithaalde maar de bal tegen de buitenkant van de paal zag ketsen.

Mistasten

De man die voor rust de hoofdrol had aan Zwolse zijde en zijn team met een aantal knappe reddingen voor een achterstand behoedde, was na dik een uur spelen de schlemiel. Nadat Fortuna de bal hoog voor de pot slingerde, wist Lamprou in een luchtduel de bal niet klemvast te krijgen, waarna het speeltuig voor de voeten kwam van Nigel Lonwijk kwam. Die kon van dichtbij afronden: 0-1. Even daarvoor was PEC Zwolle in de buurt van de openingstreffer nadat doelman Van Osch ver van zijn lijn was, maar van deze situatie konden de Blauwvingers niet profiteren. Na de gelukstreffer van de bezoekers, moest PEC Zwolle in de achtervolging, maar echte kansen werden simpelweg niet gecreëerd. Alleen invaller Mark Pabai was nog dichtbij, maar verdiende niet meer dan een corner. Als extra domper raakte PEC Zwolle vlak voor het einde ook nog Sam Kersten met een blessure kwijt.

PEC Zwolle – Fortuna Sittard: 0-1 (0-0).