Out of the Box: Skybox Daltons

Out of the Box: Skybox Daltons

In het zakelijke item ‘Out of the Box’ stappen we iedere maand binnen bij één van de Skyboxen in het MAC3PARK stadion. Gezellig, divers maar bovenal hecht. Dat is hoe Winnifred Schreuder - Van Pijkeren en Arjon Winters Skybox Daltons omschrijven. Over onvergetelijke optredens, hun eigen vak noord en het strakke kapsel van Serdar Gözübüyük.

Wie zijn jullie en wat is jullie werk?

Winnifred: ,,Mijn naam is Winnifred Schreuder – van Pijkeren. Vorig jaar hebben we ons bedrijf, Schreuder Installatietechniek, verkocht aan VDK. Op dit moment doe ik incidenteel werkzaamheden voor VDK op het gebied van business en events. Ik ben in het verleden, vanaf 1998 tot de opening van het nieuwe stadion, commercieel manager geweest bij (toen nog) FC Zwolle. Om betrokken te blijven bij de club, ben ik vanaf dag één van de oprichting van Skybox Daltons onderdeel van het bestuur van de Skybox Daltons geweest. In het begin was het lang leve de gezelligheid, maar in de afgelopen jaren zijn we veel professioneler geworden. Twee jaar geleden is er ook een Stichting ‘Skybox Daltons’ opgericht. Ik vervul daarin de rol als voorzitter en Arjon is onze penningmeester. Daarnaast zijn sinds dit seizoen Remco Tempert en Pascal Reichenbach als bestuursleden toegetreden.”


Arjon: ,,Ik ben Arjon Winters, directeur van TriaCon BV, een adviesbureau voor vastgoedeigenaren. Wij doen veel voor woningcorporaties, zorginstellingen, bedrijven met eigen vastgoed, commerciële vastgoedeigenaren maar ook voor aannemers. Het hoofdkantoor staat in Zwolle, maar we zijn in het hele land wel te vinden, van Den Helder tot aan Maastricht.”


Wat is het verhaal achter de naam Daltons?

Winnifred: ,,Toen wij deze box, na opening van het nieuwe stadion, met z’n vijven begonnen, had de naam Daltons eigenlijk gekscherend te maken met de lengte en ‘boeverigheid’ van de oprichters. Dat waren Arjan Jansen (de langste van het stel), Jacco Vonhof, Frans van Dijk, Gerrit Jansen en Jacques Schreuder (de kleinste). Ik weet eigenlijk niet of de andere skyboxen ook weten waar onze naam voor staat, maar hier komt de oorsprong vandaan."


Arjon: ,,Wij zijn ook by far de leukste skybox van PEC Zwolle. Samen met Winnifred, Remco en Pascal vormen wij een leuk en enthousiast bestuur van onze Daltons Skybox.”


Wat kenmerkt jullie Skybox in drie woorden?

Winnifred: ,,Gezelligheid noem ik dan als eerste en inmiddels ook de diversiteit die in de afgelopen jaren is ontstaan.”


Arjon: ,,En hecht! We zitten in deze skybox namelijk wel echt met een groep die al heel lang samen is. Eerst hadden we ook maar de helft van deze box met maximaal achttien personen. Er ontstond dan ook al gauw een wachtlijst. Uit de box naast ons vertrokken een aantal seizoenen geleden juist ondernemers, waarop we toen bedachten om er één grote skybox van te maken. Dat was in het begin wel wennen. Het waren hele andere type bedrijven. Bij ons waren altijd de directeuren en eigenaren aanwezig. Later kwam er ook meer personeel en wisten we niet zo goed wie bij wie hoorde. Dat was een paar seizoenen wennen, maar inmiddels zien we weer voornamelijk vaste gezichten.”


Winnifred: ,,En als we het over gezelligheid en hecht hebben, dan zeg ik ook Blinde Ed. Hij heeft in als die jaren vaker als zanger bij ons opgetreden en dat zorgt voor veel sfeer. Bij zijn laatste optreden gingen de lampen heen en weer en vlogen de bitterballen door de lucht. De identiteit van onze skybox is in al die jaren wel veranderd, maar dat is alleen maar positief geweest. Recentelijk hebben we er weer een paar nieuwe bedrijven bij gekregen. Ik denk dat we nu al met zo’n 30 bedrijven in de Daltons Skybox zitten.”

 

Is dit net als Het Blauw-Witte Hart een typische Zwolse skybox?

Winnifred: ,,Ja, qua Zwolse bedrijven kun je het wel vergelijken met Het Blauw-Witte Hart. Bedrijven uit Kampen en Meppel scharen we dan voor het gemak ook even onder Zwolle. De bedrijven die in onze skybox zitten zijn eigenlijk ook al heel lang bij de club betrokken sinds de FC Zwolle-tijd. Willem Udo is onze gastheer en ook een heel bekend gezicht binnen de club en het Zwolse. Vroeger was Willem als accountmanager bedrijfswagens van Opel Smit & Co (het huidige Broekhuis) verantwoordelijk voor het wagenpark van de club.”

 

Even een dilemma tussendoor: alle thuiswedstrijden geblinddoekt aanwezig, of elke wedstrijd alleen de tweede helft mogen bekijken.

Winnifred: ,,Ik zou kiezen voor alleen de tweede helft bekijken.” Arjon: ,,Dan mis je dus ook de derde helft hè? Na het eindsignaal moet je namelijk weer weg.” Winnifred: ,,Hmm, dan nog zou ik nog steeds liever de tweede helft volledig willen beleven. De tweede helft is vaak ook leuker omdat ze dan nóg fanatieker zijn.”


Arjon: ,,Ik ga toch wel voor geblinddoekt aanwezig zijn. Dan kan ik altijd nog Langs de Lijn aanzetten, want dat vind ik altijd wel leuk om te luisteren als ik bijvoorbeeld onderweg ben. En in tegenstelling tot Winnifred kan ik gewoon blijven voor de derde helft als Blinde Ed optreedt, dan is zij al weg.”


Hoe kom je als bedrijf in de Daltons Skybox?

Winnifred: ,,Allereerst bekijkt de commerciële afdeling van PEC natuurlijk voor welke box een nieuwe sponsor in aanmerking komt. Als onze skybox wordt uitgekozen, dan gaat het bij ons langs de ballotagecommissie, die nieuwe aanvragen voorlegt aan het bestuur. Als het bestuur het prima vindt gaat het nog in de groepsapp langs al onze leden. Dan vragen we ook of er bezwaren zijn en in 99% van de gevallen gaat het licht dan op groen."


Arjon; ,,Wij zaten eerst met TriaCon in de Businessclub. Toen we naar boven gingen vonden we ons niet zo goed passen in de loges en toen was dit de meest vastgoed gerelateerde box. We konden destijds ook een keer sfeer proeven en dat kan nog steeds voor nieuwe sponsoren.”


Er is dus een groepsapp?

Winnifred: ,,Klopt, ‘Skybox Daltons’. Middels deze app communiceren wij alle informatie omtrent de box en de wedstrijden naar onze leden. We hebben zelfs eens een periode gehad dat als er iemand jarig was diegene door iedereen werd gefeliciteerd. We hebben inmiddels meer dan 49 leden in de groepsapp, dus daar zijn we mee gestopt. Dat is trouwens inclusief onze bardames Eza en Quincy. We hebben namelijk al lange tijd dezelfde, vaste gezichten achter de bar staan. Daar zijn we dan ook trots op. De dames worden continue betrokken bij het wel en wee van onze box. Zij kennen de leden goed, versieren de box in de juiste sfeer, verzorgen de muziek en beheren ook onze eigen Daltons playlist. Zo vormen we samen een unieke en hechte club”.


Arjon: ,,Er worden ook hele leuke initiatieven gedeeld in de box. Ons boxlid Dusseldorp BMW bijvoorbeeld, heeft ook een skybox bij AZ. Voor de wedstrijd AZ – PEC Zwolle hadden zij hun medeboxleden van de Daltons uitgenodigd en een bus gehuurd om naar Alkmaar te gaan. Zo zien we elkaar dan ook nog eens bij uitwedstrijden. Ook voor de onderlinge verbinding is dat heel goed. Bij restaurant Maxims hebben we een einde-seizoen-bijeenkomst gehad. Dat hebben we vorig seizoen voor het eerst gedaan en dat viel heel goed in de smaak. Je voert dan hele andere gesprekken en hebt ook meer tijd voor elkaar. Meestal neem ik relaties mee naar wedstrijden en dan heb je daar de focus op.”


Wie is de gangmaker in de box?

Arjon: ,,Jacques Schreuder. Hij is al jaren op een positieve manier nadrukkelijk aanwezig. Hem hoor je al van verre. Ook de mannen van Kroese Tempert, samen met Sjoerd Jan Feenstra (McDonald’s) vlakken wij niet uit. Zij zijn onze vaste ‘sta-gasten’. Die mannen willen per se staan (bij ons heb je namelijk een gedeelte waar je staand de wedstrijd kunt bekijken, ons eigen Noord, zeg maar). Jacques zit vlak voor deze ‘sta-tribune en heeft dan weer interactie met o.a. Remco, Daniël en Sjoerd Jan. Vaak leidt dat tot hilarische taferelen. Deze heren zijn dan ook echt wel de gangmakers van onze skybox”.


Wie zouden jullie graag eens uitnodigen in deze skybox?

Winnifred: ,,Serdar Gözübüyük! Ik wil zo graag van hem weten hoe zijn haar altijd zo strak in model blijft.”


Arjon: ,,Het is jammer dat we Feyenoord-thuis al hebben gehad, maar ik zou Arne Slot graag willen uitnodigen voor een nabeschouwing in onze box."


Als jullie één ding mochten veranderen in jullie skybox, wat zou dat dan zijn?

Arjon: ,,Ik zou van die glazenwand een schuifpui maken die helemaal open kan. Zodat je, zeker bij lekkere temperaturen, naar binnen en buiten kan stappen als één geheel. Dat lijkt me prachtig.”


Winnifred: ,,Ik zou de bar iets kleiner willen maken.” Kleiner? ,,Ja, dan creëer je iets meer openheid. Wij hebben een hele grote bar, dat is bewust gedaan toen die wand eruit ging en onze skybox werd samengevoegd. De bar is toen gewoon doorgetrokken, maar dan missen we net een beetje de ruimte voor o.a. de stamtafels. Als we dat én die schuifpui kunnen realiseren, dan zou dat helemaal geweldig zijn."


Meer Out of the Box

Het Blauw-Witte Hart

038NXT