Ongelukkige nederlaag voor PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een nederlaag geleden tegen sc Heerenveen. Op eigen veld waren de beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar bleek Heerenveen de gelukkigste. Een voorzet van Milan van Ewijk belandde halverwege de tweede helft op het scheenbeen van Bram van Polen, die daarmee zijn eigen keeper passeerde.

PEC Zwolle begon het duel met Mustafa Saymak en Sam Kersten in de basis. Ten opzichte van het vorige duel uit bij Utrecht ging dat ten koste van Thomas van den Belt en Siemen Voet.

Pech in afronding

Heerenveen begon sterk aan het duel, maar op wat hoekschoppen na hoefde Kostas Lamprou niet in actie te komen. Aan de overkant noteerde Slobodan Tedic de eerste kans, met een halve omhaal die net naast ging. Na bijna een kwartier kreeg Gervane Kastaneer een grote mogelijkheid. De aanvaller was doelman Xavier Mous al kwijt maar stuitte daarna op het uitgestoken been van Sven van Beek. Kansjes voor Slobodan Tedic en Daishawn Redan vonden eveneens geen doel en datzelfde gold aan de overkant voor Van Beek. Zijn kopbal uit een hoekschop werd schitterend gekeerd door Lamprou.

Eigen doelpunt

Net als de eerste helft begonnen de Friezen sterk. Joey Veerman verschafte zichzelf de ruimte om een perfecte voorzet te geven, maar Tibor Halilovic en Henk Veerman misten de bal. Aan de overkant een al net zo grote kans voor Tedic, die uit de draai op Mous stuitte. Na een uur viel de goal aan de voor Zwolle verkeerde kant, toen Bram van Polen de bal ongelukkig op het onderbeen kreeg en zijn eigen doelman verschalkte. Met Luka Adzic het laatste kwartier binnen de lijnen probeerde PEC Zwolle het nog wel, maar de gelijkmaker viel niet, waardoor er na negentig minuten een uiterst ongelukkige 0-1 eindstand op het scorebord stond.

Komend weekend ligt de Eredivisie stil vanwege interlandvoetbal. Op zaterdag 16 oktober hervat PEC Zwolle de competitie met een uitwedstrijd bij PSV. De aftrap is dan om 21.00 uur.

PEC Zwolle – sc Heerenveen: 0-1 (0-0).

Toeschouwers: 13.655

Scheidsrechter: Higler

Gele kaarten: Tedic, Nakayama (PEC Zwolle) en Van der Heide (sc Heerenveen)

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Nakayama, Saymak (71’ Fernandes), Kastaneer (76’ Adzic), Huiberts, Tedic, Strieder, Kersten, Redan (71’ Landu) en Pabai (86’ Koolwijk).

Opstelling sc Heerenveen: Mous, Van Beek, Woudenberg, Nygren (61’ Musaba), H. Veerman, Halilovic, Dresevic, Van der Heide (61’ Al Hajj), J. Veerman, Van Ewijk en Madsen.

Scoreverloop:

63’ Van Polen e.d. 0-1