PEC Zwolle wint extra lang duel in Groningen

PEC Zwolle heeft vrijdagavond voor de derde maal op rij een oefenduel gewonnen. Na twee 0-1 zeges op AZ en Heracles Almelo werd nu de uitwedstrijd bij FC Groningen, die bestond uit twee helften van 60 minuten, met 0-2 gewonnen, waardoor er opnieuw geen tegentreffer geïncasseerd hoefde te worden. Reza Ghoochannejhad scoorde beide treffers.

Dubbele domper

Michael Zetterer kon bij zijn eerste redding direct helemaal gestrekt om een vrije trap van Ramon Pascal Lundqvist uit zijn doel te halen. Dat deed de doelman met verve. Daarna liet ook PEC Zwolle zich zien met schoten van Pelle Clement en Sai van Wermeskerken (in de handen van Sergio Padt). Toen speelde PEC Zwolle al zonder de uitgevallen Mustafa Saymak en Rico Strieder. Het tweetal verliet binnen een kwartier na elkaar met blessures het veld. Jesper Drost en Yuta Nakayama kwamen binnen de lijnen.

Reza scoort

Na de pauze, maar nog wel in de eerst helft, kwam PEC Zwolle rap op voorsprong. Jesper Drost drong, zwaar gehinderd, het vijandelijke strafschopgebied in, legde af op Van Wermeskerken die op zijn beurt strak voorgaf op de ingevallen Reza Ghoochannejhad. De Iraniër kon van dichtbij met het hoofd de bal achter Padt knikken: 0-1.

Teamwissel

Na zestig minuten volgde aan beide zijdes een teamwissel. Zo kwamen onder meer Xavier Mous, Thomas van den Belt en Zian Flemming in het veld. Ook Groningen bracht veel nieuwe namen en bovendien waren beide teams na dat uur behoorlijk verjongd. Maar ook dit PEC Zwolle kwam beter voor de dag. Na negentig minuten voetballen viel zelfs de 0-2 en opnieuw was Ghoochannejhad de gevierde man, al gingen de credits ook gedeeltelijk naar Flemming die de briljante steekpass verzorgde. Na opnieuw een pauze volgde het laatste kwartier. Dat begon met twee enorme kansen voor Romano Postema. Nadat PEC Zwolle de bal uit een hoekschop niet opgeruimd kreeg vond de aanvaller eerst Mous op zijn weg, om vervolgens de bal in de tribune te schieten. Flemming was nog dichtbij de derde Zwolse treffer, maar trof de binnenkant van de paal.

Na 120 minuten breidde scheidsrechter Jeroen Manschot er een eind aan en stapte PEC Zwolle met een 0-2 zege van het veld. Enige smet op de avond was het uitvallen van Saymak en Strieder.

FC Groningen – PEC Zwolle: 0-2 (0-1).

Toeschouwers: 1.400

Scheidsrechter: Manschot

Gele kaarten: Lam (PEC Zwolle)

Opstelling FC Groningen eerste helft: Padt, Dankerlui (46' Betzema), Van Hintum, Dammers, Itakura (46' J. Van Kaam), Matusiwa, Lundqvist (46' El Kharbachi), El Hankouri, Gudmundsson (46' Slor), Hrustic en D. Van Kaam.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Zetterer, Van Wermeskerken, Van Polen, Lam (46' Kersten), Paal, Strieder (33' Nakayama), Huiberts, Clement, Saymak (18' Drost), Van Duinen en Van Crooij (46' Ghoochannejhad).

Opstelling FC Groningen tweede helft: Hoekstra, Strunck, Miguel, Van de Looi, Absalem, Schreck, El Messaoudi, Suslov, Hamelink, Postema, Balk.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Mous, Bajselmani, Kersten, Doué, Reijnders, Leemans, Van den Belt, Nakayama (88' Dekono), Drost (74' Lagsir), Ghoochannejhad (100' Van Crooij) en Flemming.

48' Ghoochannejhad 0-1

92' Ghoochannejhad 0-2