Blauwvingers verslaan AZ in Epe

Blauwvingers verslaan AZ in Epe

PEC Zwolle heeft woensdagavond de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding afgewerkt. In Epe was AZ, de nummer 2 van het afgelopen seizoen, de tegenstander. In een gelijkopgaande wedstrijd bleek een zeer fraaie treffer van Zian Flemming twintig minuten voor tijd voldoende voor de Zwolse winst: 0-1.

Evenwicht

AZ en PEC Zwolle waren behoorlijk aan elkaar gewaagd in Epe. Kenneth Paal zorgde voor het eerste gevaar door strak voor te zetten. Mike van Duinen kwam net niet tot een schot, waardoor het de Zwollenaren slechts een corner opleverde. Aan de andere kant moest Michael Zetterer handelend optreden toen ineens Albert Gudmundsson gevaarlijk kwam inglijden. Daarna hoefde de sluitpost eigenlijk niet meer in actie te komen. De achterhoede van PEC Zwolle stond als een huis. Mustafa Saymak aan Zwolse zijde en Teun Koopmeiners aan de kant van AZ, dat de hele week op trainingskamp is in Epe en zodoende gastheer was voor PEC Zwolle, kregen nog een mogelijkheid maar kwamen niet tot scoren waardoor er met 0-0 gerust werd.


Sterk uit de kleedkamer

Na rust negen nieuwe namen bij PEC Zwolle. Michael Zetterer en Bram van Polen, die voor rust Thomas Lam had vervangen bleven staan, Destan Bajselmani, Marc-Olivier Doué, Anthony Dekono, Thomas van den Belt, Clint Leemans, Eliano Reijnders, Reza Ghoochannejhad, Zian Flemming en Vito van Crooij kwamen binnen de lijnen. AZ voerde minder wijzigingen door en liet de sterke basiself op vier plekken na ongewijzigd. Maar ook na rust bood PEC Zwolle AZ prima partij. Het kwam zelf al vrij vlot tot twee kansen. Reza Ghoochannejhad stichtte met een kopbal gevaar, terwijl Clint Leemans met een schot van afstand Hobie Verhulst aan het werk.


Prachtgoal Flemming

Twintig minuten voor tijd kreeg PEC Zwolle loon naar werken, toen Destan Bajselmani er op de rechterflank vandoor ging. De rechtsback snelde langs zijn tegenstander, zette op de achterlijn voor en vond Zian Flemming, die op zijn beurt de bal in één keer op de pantoffel nam en Verhulst het nakijken gaf: 0-1. Direct zette Zwolle door. Eliano Reijnders zag een gevaarlijke poging via een AZ'er over de achterlijn verdwijnen en doelman Verhulst hield Reza Ghoochannejhad met een knappe redding van scoren af. De grootste kans was echter voor AZ en kwam van de voet van Zakaria Aboukhlal. De invaller wist de bal buiten het bereik van Zetterer te plaatsen maar raakte de lat. Dat was tevens het laatste wapenfeit, waardoor PEC Zwolle zijn tweede oefenduel met een 0-1 zege afsloot.


AZ – PEC Zwolle: 0-1 (0-0).

Toeschouwers: -

Gele kaarten: Reijnders (AZ) en Doué (PEC Zwolle)

 

Opstelling AZ: Bizot (46' Verhulst), Svensson (64' P. Koopmeiners), Leeuwin (46' Kramer), Clasie (64' Goudmijn), Midtsjø (46' Reijnders), T. Koopmeiners (75. Gullit), De Wit (64' Oosting), Wijndal (64' Ouwejan), Evjen, Gudmundsson (64' Aboukhlal) en Idrissi (64' Taabouni).


Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Wermeskerken (46' Bajselmani), Kersten (46' Doué), Lam (32' Van Polen), Paal (46' Dekono), Clement (46' Van den Belt), Huiberts (46' Leemans), Nakayama (46' Reijnders), Saymak (46' Ghoochannejhad), Van Duinen (46' Flemming) en Drost (46' Van Crooij).

 

Scoreverloop:

69' Flemming 0-1

Eredivisie partners