Nipte nederlaag voor PEC Zwolle Vrouwen

Terwijl op het nabij gelegen Park de Wezenlanden het Bevrijdingsfestival in volle gang is, maken de speelsters van PEC Zwolle en SC Telstar zich in het MAC3PARK stadion op voor een competitieduel. Bij het elftal van trainer/coach Joran Pot valt op dat de eerste keeper Nadja Olthuis vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie zit. Haar plaats in het doel wordt ingenomen door de zestien jaar oude Moon Pondes, die aan het begin van dit seizoen overkwam van FC Twente Vrouwen.

Het zijn de Zwollenaren die de eerste kans van de wedstrijd krijgen. Rebecca Doejaaren stoomt in de derde minuut op over de rechterflank, probeert het van afstand en ziet dat haar inzet op de paal terechtkomt. Twee minuten later krijgen de bezoekers uit Velsen-Zuid een mogelijkheid. Babiche Roof mag een vrije trap nemen vanuit een kansrijke positie, maar werkt de bal hoog over. Na tien minuten wordt Doejaaren de diepte ingestuurd. Ze kan alleen op Nicolle Martens aflopen, maar de doelvrouw pareert haar inzet buiten het zestienmetergebied. Even later volgt een scrimmage voor het doel van SC Telstar Vrouwen na een hoekschop. Onder andere Suzanne Giesen en Nurija van Schoonhoven wagen een poging, maar hun inzetten worden geblokt, waardoor de dreiging weg is. Na negentien minuten komt SC Telstar Vrouwen er over de linkerflank uit. Een voorzet wordt door Pondes half verwerkt, waarna Amber Wuring het met een volley probeert. De Zwolse keepster is echter bij de les en stopt de inzet met een katachtige reflex. Nadat Pondes kort daarna een inzet pareert van Roof (schot van rand strafschopgebied) is het na 24 minuten wel raak voor de Witte Leeuwinnen. Het is Roof die het leer beheerst over Pondes tegen de touwen trapt: 0-1. Een kwartier later is het SC Telstar Vrouwen dat de score verdubbelt. Linda Bakker wordt de diepte ingestuurd, blijft de Zwolse verdedigers voor en schuift de bal onder Pondes in het net: 0-2. Nadat Katja Snoeijs vrijstaand naast schiet in de 41 e minuut, krijgt PEC Zwolle Vrouwen nog twee kansen om terug in de wedstrijd te komen. Helaas voor de thuisploeg worden deze mogelijkheden niet benut door Yvette van Daelen (volley over) en Doejaaren (schot over doel).

In de tweede helft worden de aanwezige toeschouwers lange tijd niet verwend. SC Telstar Vrouwen koestert de voorsprong en probeert er via de counter af en toe gevaarlijk uit te komen. Daarentegen is PEC Zwolle Vrouwen niet in staat om de speelsters van SC Telstar op eigen helft vast te zetten. Wel worden er enkele kansen gecreëerd. Zo stopt Pondes een schot van Snoeijs met haar voet in de 68 e minuut en trapt Bakker enkele minuten later hoog over het Zwolse doel. Na 78 minuten scoort PEC Zwolle Vrouwen dan toch nog. De ingevallen Kyra Scheggetmann verovert de bal overtuigend, heeft vervolgens een heerlijke dieptepass in huis op Lauri Weijkamp. De jonge spits blijft rustig en werkt de bal voorbij Martens in de verre hoek: 1-2. De Zwollenaren proberen de gelijkmaker er in het restant van de wedstrijd nog uit te persen, maar gescoord wordt er niet meer. Zo kan SC Telstar Vrouwen drie punten aan het geheel toevoegen, waardoor ze verder uitlopen op de Blauwvingers in Poule B van de Eredivisie Vrouwen.