Nederlaag voor PEC Zwolle in Eindhoven

PEC Zwolle heeft maandagavond dure punten laten liggen. Opnieuw gaat het mis in Eindhoven, waar na FC Eindhoven ook Jong PSV te sterk is (3-1). PEC Zwolle krijgt voldoende kansen, maar met name de paal verhindert een Zwols resultaat.

Kopkansen

PEC Zwolle en bezoeken aan Jong-teams, het zijn dit seizoen geen oogstrelende wedstrijden geweest. Op bezoek bij Jong AZ (2-3) en Jong FC Utrecht (0-1) werd er nipt gewonnen, bij Jong Ajax moest PEC genoegen nemen met een punt (0-0). Ook tegen Jong PSV werd het een zware klus. De eerste grote kans was voor Jong PSV'er Dante Sealy, maar zijn volley miste het doel volledig. In het eerste half uur waren daarna de beste kansen voor de mannen van Dick Schreuder. Younes Taha vond twee keer spits Lennart Thy, die met een schot en een kopbal doelman Roy Steur tot een redding dwong.

Kansen, maar geen goals

De thuisploeg kwam vervolgens tien minuten voor rust op voorsprong. Jason van Duiven werd met een aardige steekbal weggestuurd, hij schoot de bal via de paal in het doel achter Jasper Schendelaar. PEC drong daarna aan en dat leverde al snel de gelijkmaker op. Een voorzet van Bart van Hintum werd door Jenson Seelt in het eigen doel gekopt. Begin tweede helft konden de Zwollenaren opnieuw in de achtervolging. Livano Comenencia kwam gevaarlijk op en kreeg de bal op een presenteerblaadje van Van Duiven: 2-1. PEC ging ook op zoek naar de 2-2 en kreeg wel wat kansjes. Zo was Thy dicht bij een doelpunt na een gevaarlijke voorzet van Dean Huiberts. Jong PSV-verdedigers konden net een doelpunt voorkomen. In de slotfase stapelden de Zwolse kansen zich op. Zowel Bram van Polen als Lennart Thy zagen hun pogingen op de paal uiteenspatten. In de absolute slotfase gooide Jong PSV de wedstrijd in het slot met de 3-1 van Simon Colyn.

Vrijdag wacht een thuiswedstrijd, de laatste van het seizoen. In het MAC3PARK Stadion wordt om 20:00 uur afgetrapt tegen Roda JC Kerkrade.

Jong PSV – PEC Zwolle: 3-1 (1-1).