Matchfacts PEC Zwolle - Feyenoord

Matchfacts PEC Zwolle - Feyenoord

Zondagmiddag staat voor PEC Zwolle de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Onderstaand de feitjes en wetenswaardigheden over deze wedstrijd.

Vorig seizoen

In januari 2019 stond de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord in het teken van het debuut van Jaap Stam als trainer van de Zwollenaren. De wedstrijd werd door doelpunten van Bram van Polen, Vito van Crooij en Younes Namli met 3-1 gewonnen.


Balans

In totaal speelden PEC Zwolle en Feyenoord twintig keer tegen elkaar in Zwolle. Zesmaal won Zwolle, terwijl Feyenoord acht keer van het veld stapte als winnaar. Sinds de promotie van PEC in 2012 werd er slechts eenmaal van de Rotterdammers verloren en gelijkgespeeld. De overige ontmoetingen leverden driepunters op voor de Blauwvingers (3-2, 2-1, 3-0, 3-1, 3-1).


Advocaat vs. PEC Zwolle

Advocaat stond als trainer acht keer eerder tegenover PEC Zwolle. Hiervan won hij vijf wedstrijden en was PEC Zwolle drie keer te sterk. De laatste keer dat Advocaat op bezoek kwam in het MAC3PARK stadion wist PEC Zwolle na een heerlijke comeback met 4-3 te winnen. Toen was Advocaat nog trainer bij FC Utrecht.


Clean sheets

Michael Zetterer heeft zijn goal op dit moment al 274 minuten schoongehouden in de Eredivisie. Hiermee is de huurling van Werder Bremen de doelman met het hoogste aantal minuten in de Eredivisie op dit moment.


Goals

Mike van Duinen staat op dit moment op 49 goals in de Eredivisie. Zondag tegen Feyenoord kan de aanvaller van PEC Zwolle zodoende zijn 50stedoelpunt gaan maken. Voor PEC Zwolle staat Van Duinen op negen doelpunten in de Eredivisie.


Jeugdexponenten

Van de huidige selectie van PEC Zwolle speelden Gustavo Hamer en Rick Dekker in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hamer maakte ook zijn debuut in het eerste elftal van de Rotterdammers, waarna hij op huurbasis naar FC Dordrecht verkaste. Hierna transfereerde hij naar PEC Zwolle.


De Rots van São Paulo

Bij Feyenoord staat Eric Botteghin onder contract. De Braziliaanse mandekker speelde uiteindelijk 156 wedstrijden voor de Blauwvingers, waarna hij naar NAC Breda vertrok. Via de Parel van het Zuiden en FC Groningen kwam Botteghin in 2015 uiteindelijk bij Feyenoord terecht. Ook komt PEC Zwolle Saïd Bakkati tegen, die op dit moment assistent-trainer is bij Feyenoord.


Beide clubs

Spelers die actief waren voor PEC Zwolle en Feyenoord zijn naast Hamer, Dekker en Botteghin onder meer Anass Achahbar, Guyon Fernandez, Warner Hahn, Kamohelo Mokotjo, Bart Schenkeveld, Calvin Verdonk, John van Beukering, Henk Timmer en Bert Konterman.

Onze partners