Marit Auée keert terug in Zwolle

Marit Auée keert terug in Zwolle

Marit Auée (19) keert terug bij PEC Zwolle Vrouwen. De verdedigster uit Dieren die in 2018 de overstap maakte van CSV Apeldoorn naar Zwolle, vertrok vorig jaar naar de Verenigde Staten om daar haar studie met voetbal te combineren. Nu keert de speelster terug in Overijssel en tekent een contract voor twee seizoenen.

Auée, die in de jeugd de nationale elftallen O16, O17, O18 en O19 doorliep, slaagde in 2020 voor haar VWO-examen en besloot om in Dallas te studeren en te voetballen bij Dallas Baptist University. Dat betekende ook dat de deur bij PEC Zwolle Vrouwen in het slot ging, voor even althans.


Marit Auée: ,,Het jaar in de Verenigde Staten begon moeizaam, aangezien ik later naar de VS afreisde dan oorspronkelijk het plan was. Corona gooide jammer genoeg roet in het eten. Ondanks deze ‘valse start’ heb ik deze ervaring als heel positief ervaren. Het leven en het voetbal is daar zó anders dan hier, echt een belevenis. Na dit avontuur is het fijn om te weten dat PEC Zwolle me graag weer terug wil hebben. Ik heb hier in de jeugd gevoetbald en mijn debuut gemaakt, het is dus niet zomaar een club voor mij. Er zijn het afgelopen jaar veel meiden doorgebroken die ik nog ken vanuit de jeugd, dus het voelt ook gelijk heel goed en vertrouwd om het blauw-witte shirt weer aan te trekken.”


Dat Auée weer neergestreken is in het Zwolse stemt technisch manager Sebastiaan Borgardijn tevreden: ,,Ik ben blij dat Marit weer terug is bij PEC Zwolle Vrouwen. Het afgelopen jaar is zij een bijzonder avontuur aangegaan in de Verenigde Staten, waar zij in een nieuwe omgeving haar studie met voetbal heeft gecombineerd. Nu ze weer terug is in Nederland is het prachtig dat ze weer in Zwolle wil voetballen. Wij weten wat we aan Marit hebben, zij heeft immers al laten zien van grote waarde te kunnen zijn in onze achterhoede. De ervaring die ze in het buitenland heeft opgedaan neemt zij nu mee naar Zwolle en dat kan alleen maar een positieve uitwerking hebben op de groep.”

Marit Auée is na een jaar afwezigheid weer in Zwolle te bewonderen.
Marit Auée is na een jaar afwezigheid weer in Zwolle te bewonderen.
Technisch manager Sebastiaan Borgardijn is blij met de terugkeer van Auée.
Technisch manager Sebastiaan Borgardijn is blij met de terugkeer van Auée.

Eredivisie partners