Lindner, Weiman en Davelaar ook volgend jaar in Zwolle actief

Lindner, Weiman en Davelaar ook volgend jaar in Zwolle actief

PEC Zwolle Vrouwen heeft de contracten van Mayke Lindner en Inske Weiman verlengd. Daarnaast heeft Sanne Davelaar haar eerste contract getekend bij de Blauwvingers. Zij stroomt door vanuit Jong PEC Zwolle Vrouwen.

Mayke Linder (20)

Mayke Lindner heeft haar contract bij PEC Zwolle Vrouwen met één jaar verlengd. De centrale verdedigster kwam dit seizoen tot 16 optredens, waarin ze tweemaal scoorde, waaronder de winnende goal thuis tegen AZ Vrouwen. Lindner debuteerde al in het seizoen 2021-2022 en is dus ondanks haar pas 20-jarige leeftijd, al drie jaar bij het eerste elftal betrokken.


Mariska Kogelman, manager PEC Zwolle Vrouwen, over Lindner: ,,Door een pittige blessure kwam ze vorig seizoen slechts een paar wedstrijden in actie, maar dit seizoen heeft ze bijna alles gespeeld in het hart van onze verdediging en laten zien van waarde te zijn, niet alleen in verdedigend opzicht.”


Mayke Lindner vult aan: ,,Verdedigen is mijn primaire taak, maar ik mag ook graag naar voren komen bij hoekschoppen en vrije trappen. Daarin heb ik met mijn kopkracht een extra wapen. Nu moet ik zorgen dat ik deze lijn doortrek en vanuit de laatste linie nog meer leiding ga geven aan het team.”


Inske Weiman (17)

Inske Weiman heeft haar contract met twee jaar verlengd. Na vorig jaar haar eerste contract getekend te hebben, heeft Weiman haar verbintenis bij PEC Zwolle Vrouwen nu verlengd tot medio 2026. De verdedigster zette dit seizoen de volgende stap in haar sterke ontwikkeling.


Als vaste basisspeler is Weiman (dit seizoen goed voor 20 wedstrijden en één doelpunt) een zekerheid op de rechterflank, weet Kogelman: ,,Inske haar aanvallende intenties zijn echt een wapen. Dat heeft dit seizoen nog maar eens uitgewezen. Onlangs is Inske mee geweest met Oranje O19 voor de EK-kwalificatie en deze zomer staat haar een EK of WK te wachten.”


Inske Weiman sluit aan: ,,Natuurlijk kijk ik uit naar de zomer en dat geldt ook zeker voor het komende seizoen. Ik ben blij dat ik samen met de technische staf van het team de komende jaren samen de volgende stappen kan zetten in mijn ontwikkeling.”

Sanne Davelaar (18)

Sanne Davelaar maakt komend seizoen officieel deel uit van de eerste selectie van PEC Zwolle Vrouwen. De verdedigster maakte dit seizoen al deel uit van de groep, kwam tot drie wedstrijden, maar speelde haar meeste wedstrijden nog voor Jong PEC Zwolle Vrouwen.


Mariska Kogelman: ,,Sanne heeft haar eerste minuten al gemaakt, maar zal vanaf komende zomer ook echt tot de eerste selectie behoren. Ze kan zowel centraal achterin als op de backpositie uit de voeten.”

Sanne Davelaar is blij met haar eerste contract: ,,Het is heel gaaf dat ik vanaf komende zomer kan zeggen écht bij het eerste elftal te horen. Ik kan hier ontzettend veel leren, dat merkte ik al toen ik dit seizoen meerdere keren mee mocht. Uiteraard ben ik PEC Zwolle heel dankbaar voor de kans die mij is geboden.”