Lennart Thy maakt transfer naar Azië

Lennart Thy maakt transfer naar Azië

PEC Zwolle heeft met een Aziatische club een akkoord bereikt over de verkoop van Lennart Thy. De 32-jarige Duitse spits die bezig is aan zijn vierde seizoen in Zwolle, verdeeld over twee periodes, vertrekt na de laatste wedstrijd van het seizoen.

Thy kwam in de winter van 2019 naar Zwolle en maakte na een uitstapje bij Sparta Rotterdam, begin vorig seizoen zijn rentree in Zwolle. Met de Blauwvingers promoveerde Thy vorig seizoen waarin hij clubtopscorer werd en ook dit seizoen heeft Thy met 13 doelpunten de meeste goals gemaakt. In totaal staat de Duitser nu op 112 officiële wedstrijden en 53 doelpunten.


Technisch manager Mark Coonen: ,,Lennart had nog een contract voor een jaar, maar de transfersom die vanuit deze Aziatische club wordt overgemaakt is niet te weigeren voor ons als club. Daarnaast wilde Lennart nog heel graag één keer een buitenlands avontuur aangaan. Ik wil hem namens iedereen binnen de club bedanken voor zijn tomeloze inzet en doelpunten en wens hem veel geluk bij zijn nieuwe club.”


Lennart Thy: ,,Voor mij is dit een mooie laatste kans om in een ver land het avontuur aan te gaan. Ik verlaat PEC Zwolle echter wel met gemengde gevoelens, want ik heb hier de afgelopen twee seizoenen echt mooie dingen meegemaakt. Ik ben blij dat PEC Zwolle er een hele goede transfersom aan overhoudt en dat ik zondag dus ook afscheid kan nemen van het geweldige publiek hier, wat voor mij echt als familie is gaan voelen.”