Leerzaam oefenduel in Katwijk gaat nipt verloren

PEC Zwolle heeft woensdagavond de oefenwedstrijd bij de recente kampioen van de Tweede Divsie, VV Katwijk, met 2-1 verloren. Dick Schreuder zag maar liefst 22 spelers een helft (of minder) aan het werk. Onder wie de woensdag gepresenteerde Tomislav Mrkonjic.

Trainer/coach Schreuder had direct een basisplaats in petto voor de woensdagmiddag gepresenteerde Tomislav Mrkonjic. De andere nieuwkomer, Tolis Vellios, kwam niet in actie maar was wel toeschouwer op sportpark De Krom.

Twee keer Katwijk

De eerste twintig minuten gingen in een moordend tempo. Beide ploegen zochten de aanval en de eerste grote mogelijkheid was voor Mrkonjic. Doelman Timon Fikkert kon zijn inzet nog net keren. Aan de andere kant krulde Killian van Mul de bal over de kruising. Na precies een half uur kwam Katwijk op voorsprong toen aanvoerder Robbert Susan ongehinderd kon inkoppen: 1-0. Acht minuten later werd de marge zelfs op twee gebracht. Een bal die wat ongelukkig doorschoot kwam precies tussen spits Tim Freriks en doelman Mike Hauptmeijer terecht. De keeper was een fractie eerder bij de bal, maar zag de bal tegen de voet van Freriks aan ketsen, waarna de spits het geluk aan zijn zijde had en de bal pardoes voor zijn voeten vond. Het was vervolgens een koud kunstje om het leer in het verlaten doel te schuiven. Via Gervane Kastaneer was Zwolle nog dicht in de buurt van de aansluitingstreffer, maar zijn poging ging net naast.

Caschili en Kaparos

In de tweede helft een heel ander PEC Zwolle, met tien nieuwe namen. In het eerste kwartier noteerde Zwolle direct grote kansen. Youri Koelewijn kopte over, Younes Taha schoot rakelings naast en Gabi Caschili bekroonde een prachtige solo met een lobje, die nog net over de lat geduwd kon worden. Diezelfde Caschili kreeg twee minuten later opnieuw een kans om te scoren, maar bleek in de afronding te druistig. Ondanks dat pakte de middenvelder nadrukkelijk een hoofdrol in de tweede helft, maar hij was niet de enige. De 2-1 hing lang in de lucht en viel uiteindelijk ook. Twintig minuten voor tijd roeide Jimmy Kaparos de bal binnen. Nog geen vijf minuten later herhaalde de sterk spelende testspeler dat kunstje bijna nog eens, maar nu voorkwam de paal de gelijkmaker.

VV Katwijk - PEC Zwolle: 2-1 (2-0)

Opstelling VV Katwijk: Fikkert, Ravensbergen, Susan, Kok, Van der Meer, Freriks, Weistra, Van Mil (22’ Suleiman), Botermans, Bouwense en Adney.

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Van Polen, Van Hintum (29’ Geuzen), Van Gilst, Kastaneer, Mrkonjic, Tutuarima, Van den Belt, Reijnders, Beelen en Mbinga.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Caschili (76’ Geuzen), Van den Berg, Taha, Chirino, Kaparos, Vermaning, Van Wermeskerken, Koelewijn, Landu en Gangstad.