Kaj de Rooij maakt seizoen af op amateurbasis

Kaj de Rooij maakt seizoen af op amateurbasis

Hij trainde al een geruime periode mee, maar mag nu in het restant van de competitie ook speelminuten maken voor PEC Zwolle. Kaj de Rooij (23) maakt op amateurbasis namelijk het seizoen af in Zwolle.

De vleugelaanvaller werd eind vorig jaar door de club de mogelijkheid geboden om in Zwolle te herstellen van een langdurige blessure. Inmiddels is De Rooij, die vorig seizoen uit zijn contract liep bij NAC Breda, in de laatste fase van zijn revalidatie.


Technisch manager Mark Coonen reageert: ,,Het is in de eerste plaats voor Kaj hartstikke fijn dat hij zich weer voetballer kan voelen. De afgelopen periode trainde Kaj al mee in Zwolle, eerst individueel en inmiddels met de groep en dat gaat heel voorspoedig. Op dit moment begeleiden wij Kaj bij zijn laatste fase van zijn hersteltraject. We hebben er alle vertrouwen in dat hij dit seizoen nog van waarde kan zijn voor ons.”


Kaj de Rooij: ,,Ik ben heel blij met de kans die PEC Zwolle mij de voorbije periode heeft gegeven om hier weer fit te worden. Het is fijn om weer met ploeggenoten op het veld te staan en echt voetballer te zijn. Ik ga mijn best doen om dit seizoen nog van waarde te kunnen zijn voor deze club.”


De Rooij kwam in het verleden al tot 125 officiële wedstrijden voor achtereenvolgens FC Eindhoven en NAC Breda. Daarin scoorde de Brabander 24 keer en leverde hij 20 assists af.