Jasper Schendelaar: ,,Kenneth is een echte leermeester voor ons"

Jasper Schendelaar: ,,Kenneth is een echte leermeester voor ons"

Als klein jochie van vier jaar oud liep hij al rond bij het oude stadion van AZ, de Almaarderhout. Alkmaar is dan ook de stad waar Jasper Schendelaar opgroeide. VAVV Alcmaria Victrix en SV De Foresters waren de eerste clubs waar hij speelde. Vanaf 2013 was AZ zijn club om in 2020/2021 een seizoen voor Telstar uit te komen. Nu is Schendelaar bezig aan zijn derde seizoen in Zwolle, waarvan zijn tweede als eerste doelman.

Keeperscarrière

,,Als ieder ander spelertje bij de F-jes wilde ik gewoon de bal hebben om een goal te maken. Ik begon dan ook in de spits. Op goal hadden we een keepertje staan die er echt niets van bakte. We stonden weer eens met een nulletje of vijf achter toen hij de brui er aan gaf en niet meer wilde keepen. Ik nam zijn plaats over, vond het leuk en dat is zo gebleven. Ook als prof ga ik nog steeds met plezier naar de trainingen en een wedstrijd. Bij AZ heb ik in de jeugd en bij de selectie het keepersvak geleerd. Vanaf mijn vijftiende mocht ik met de eerste selectie meetrainen. Daar is dan ook de basis gelegd voor mijn keeperscarrière. In het seizoen 2020/2021 werd ik door AZ uitgeleend aan Telstar waar ik de eerste keeper was."

Leermeester

,,Toen mijn contract bij AZ niet verlengd werd volgde een goed gesprek met PEC Zwolle. We waren er snel uit. De club had met mij een duidelijk plan en ik voelde meteen een klik met keeperstrainer Diederik Boer. Dat seizoen (2021/2022) wist ik dat Kostas Lamprou de eerste keus zou zijn. Het was voor mij dan ook een opleidingsjaar. Elke dag keihard trainen op het veld bij een eredivisieclub, maar het was ook wennen om zelfstandig te wonen. Van Lamprou stak ik veel op. Naarmate het seizoen vorderde voelde ik dat ik klaar was om te spelen. Na de degradatie en het vertrek van Lamprou naar Willem II kwam mijn kans. Het werd een prachtig seizoen. We promoveerden en keerden binnen één seizoen terug naar de Eredivisie."

,,Bij de voorbereiding op dit seizoen had ik een stroeve start. De oefenwedstrijd tegen Venezia was voor mij het keerpunt, vanaf die wedstrijd ging het weer beter. Onder leiding van Diederik Boer wordt er met Kenneth Vermeer, Mike Hauptmeijer en Duke Verduin scherp, hard en bloedserieus getraind. Diederik houdt iedereen bij de les maar er is ook tijd voor een lolletje. Kenneth is met zijn ervaring een echte leermeester voor ons."

Vertrouwen van de trainer

,,Het spel in de Eredivisie gaat sneller dan in de Eerste Divisie het geval was. Er wordt slimmer gepeeld en harder en zuiverder op doel geschoten. Het was even wennen, maar het bevalt mij goed. We staan momenteel in het linkerrijtje, dat is voor mij geen echte verrassing. We hebben een goede selectie en technische staf. Met trainer Johnny Jansen is het fijn werken. Hij geeft mij vertrouwen. Als we ook nog door hebben hoe we makkelijker scoren, dan denk ik dat onze doelstelling handhaving voor het grijpen ligt. We krijgen nu met RKC, Volendam en N.E.C. de kans om de punten te pakken die we hard nodig hebben. De afgelopen week hebben we ons goed voorbereid op het treffen met RKC. Ook zij hebben de punten net als wij hard nodig. Het wordt geen gemakkelijke opgave maar we gaan er alles aan doen om de punten in Zwolle te houden."