Anouar El Azzouzi: ,,Ik ga niet het veld op om te verliezen"

Anouar El Azzouzi: ,,Ik ga niet het veld op om te verliezen"

Geboren in Veenendaal was voor Anouar El Azzouzi v.v. VRC zijn eerste voetbalclub. Samen met zijn tweelingbroer Oussama volgde hij daarna de jeugdopleiding van Vitesse. Vorig seizoen speelde PEC Zwolle in de KKD uit bij FC Dordrecht. Een wedstrijd die Zwolle-supporters graag vergeten. Er werd op de Krommedijk met 3-0 verloren. De derde goal was van de voet van Anouar El Azzouzi die nu bij PEC Zwolle op 6 speelt.

Vitesse

,,Samen met mijn tweelingbroer Oussama, we waren een jaar of acht, meldde ik mij aan bij v.v. VRC (Veenendaal). Het was een logische keuze, want de club lag lekker in de buurt. We werden beiden gevolgd door Vitesse. Na een aantal proefwedstrijden mochten wij ons melden bij Vitesse. Bij die club heb ik de hele jeugdopleiding doorlopen. Een mooie herinnering is dat ik geselecteerd werd voor Oranje onder de 18 en er een stage mocht lopen. Bij Vitesse heb ik veel geleerd. Theo Jansen was één van mijn trainers. Mijn debuut bij Jong Vitesse was in 2018 in de Tweede Divisie tegen Kozakken Boys. Het jaar daarop speelde ik in het beloften team van N.E.C.. Het was voor mij een goed seizoen. Wat ook heel mooi was, was dat ik voor Marokko onder de 20 o.a. tegen Tunesië en Mali heb gespeeld. Als jochie droomde ik daar al van.”


Winst aan de Krommedijk

,,In 2021 kreeg ik de kans om mij te bewijzen bij FC Dordrecht. Ik begon er op amateurbasis en verdiende na een halfjaar een contract. Met Michele Santoni hebben ze daar echt een heel goede trainer. In Dordrecht speelde ik als centrale verdediger twee jaar in de basis. Ik wist dat PEC Zwolle mij al enige tijd volgde. Dat wij vorig seizoen met 3-0 van kampioenskandidaat PEC Zwolle wonnen kwam mede door de spelopvatting van Santoni. Mooi was dat ik de derde scoorde en dat ik hoorde dat ze mij bij PEC Zwolle een lastige tegenstander vonden.”


Kans op 6

,,Aan het begin van dit seizoen meldde mijn zaakwaarnemer dat PEC Zwolle mij naar Zwolle wilden halen. Na een goed gesprek met Marcel Boudesteyn en trainer Johnny Jansen was de keuze niet moeilijk. PEC Zwolle speelt Eredivisie met aanvallend voetbal in een altijd goed gevuld stadion. Door een blessure kwam ik de eerste 5-6 weken niet aan spelen toe. Nu ben ik gelukkig weer wedstrijdfit. Door blessures op het middenveld krijg ik nu een kans op 6. Die kans wil ik pakken. Spelen op 6 is mij niet helemaal vreemd. In de jeugd bij Vitesse heb ik er ook gespeeld. Na twee keer een basisplaats smaakt het naar meer. Ik ga er alles aandoen om dat waar te maken. Zo wil ik fysiek nog sterker worden en meer vooruit spelen.”


Teamgenoten

,,Net als Eliano Reijnders speelt mijn broer in Italië. Oussama speelt bij Bologna FC. Wij hebben dagelijks contact met elkaar. In de winterstop ben ik bij hem op bezoek geweest. Als eeneiige tweeling lijken wij heel veel op elkaar. PEC Zwolle en Bologna FC kunnen ons zo wisselen, niemand die het verschil zal zien. Alleen kenners zien het dan aan ons spel. Een droom van mij is om eens in Italië of Spanje te spelen. Het zou heel mooi zijn om dat samen met Oussama te doen. Of nog mooier, om samen in Marokkaanse elftal te spelen.”


PSV

,,Vanavond spelen we tegen PSV, de titelkandidaat voor dit seizoen. De selectie van Peter Bosz heeft ontzettend veel kwaliteiten in zich. Misschien wel de belangrijkste kwaliteit is dat bijna elke speler weet wat scoren is. Toch heb ik er zin in om deze wedstrijd te spelen. Het zal een moeilijke pot worden, waarin PSV zal veel aan de bal zijn. Wij moeten gedisciplineerd spelen en de kans grijpen als die zich voordoet. Ik ga niet het veld op om te verliezen.”