In Memoriam: Jan de Vries

In Memoriam: Jan de Vries

PEC Zwolle heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Jan de Vries. De oud-speler van de club overleed afgelopen dinsdag op 80-jarige leeftijd.

De Vries was een echte Zwollenaar en Zwolsche Boys-man. Tot 1969 speelden de Boys betaald voetbal. In dat jaar stapte de club weer terug naar het amateurvoetbal, maar vertrokken een aantal bekende en grote namen naar stadgenoot P.E.C. om daar hun loopbaan voort te zetten.


De Vries was één van hen. Met onder anderen Freek Schutten en Vojo Gardasevic speelde hij begin jaren '70 nog drie seizoenen met succes voor P.E.C. aan de andere kant van de stad. 


De Vries werd later door kunstenaar Henk Heideveld geportretteerd. Dat portret hangt nog altijd in de eregalerij van het huidige MAC3PARK stadion.


PEC Zwolle condoleert de nabestaanden van Jan de Vries en wenst hen alle kracht toe. Volgende week zondag zullen de spelers van PEC Zwolle rouwbanden dragen tijdens de thuiswedstrijd met Ajax. PEC Zwolle Vrouwen zal aanstaande zaterdag eveneens met rouwbanden spelen als het op bezoek gaat bij Ajax Vrouwen.

Jan de Vries poseert in 2012 voor zijn portret in het MAC3PARK stadion. Foto: Hans Smit - Zwolle in Beeld
Jan de Vries poseert in 2012 voor zijn portret in het MAC3PARK stadion. Foto: Hans Smit - Zwolle in Beeld