Heracles roept Zwolse opmars halt toe

Heracles roept Zwolse opmars halt toe

In Almelo is zaterdagavond voor PEC Zwolle een einde gekomen aan de ongeslagen reeks in de competitie dit jaar. Dat de knappe reeks een keer zou worden doorbroken stond vast, maar de manier waarop was om de wenkbrauwen bij te fronsen. De ploeg van trainer/coach Dick Schreuder kwam namelijk nauwelijks in het stuk voor: 2-0.

Zwolle startte met Kenneth Paal in de basis. De verdediger, die lange tijd niet wedstrijdfit was, nam in de achterhoede de plaats over van de geschorste Mees de Wit. Ook Thomas van den Belt kreeg een basisplaats, wat ten koste ging van Rico Strieder.


Achterstand

Waar PEC Zwolle de voorbije weken veel lof oogstte voor het aantrekkelijke en aanvallende spel, was het in Almelo de thuisploeg die vanaf het beginsignaal de lakens uitdeelde. Al vroeg moest PEC Zwolle aan de bak om niet tegen een achterstand aan te lopen. In de openingsfase kreeg de thuisploeg drie goede mogelijkheden, waarvan de grootste voor Nikolai Laursen was. Kostas Lamprou kon nog redding brengen en had het geluk dat de bal daarna via het lichaam van Sinan Bakis over de achterlijn rolde. Na bijna twintig minuten kwam Heracles op een 1-0 voorsprong. Lamprou zag een bal doorschieten, kwam ook ver uit, maar kon het speeltuig niet onderscheppen. Via Luca de la Torre, die de bal over de laatste twee verdedigers speelde, belandde het leer in het doel. Op twee te slappe kopballen van Oussama Darfalou na, zag PEC Zwolle het doel van Heracles niet van dichtbij. Als de Blauwvingers een keer in de buurt waren, ontbrak het vaak aan de juiste eindpass. Aan de andere kant kopte Laursen rakelings naast en schoot Giacomo Quagliata de bal net voorlangs.


Tweede tegengoal

Met twee verse krachten (Maikel van der Werff voor Siemen Voet en Djavan Anderson voor Mustafa Saymak) begon PEC Zwolle aan de tweede helft. Paal schoot al binnen twee minuten uit de tweede lijn, maar zag zijn bal langs de kruising scheren. De toon leek gezet voor een comeback, maar in plaats daarvan scoorde Heracles na tien minuten de tweede van de middag. Sinan Bakis werd niet aangepakt en schoot van een meter of veertien droog raak: 2-0. Hoewel er nog genoeg tijd was om de schade te herstellen, bleek PEC Zwolle ook nu niet in staat het spel van Heracles te ontregelen en zelf in het eigen spel te geraken. Pas in de laatste tien minuten noteerden de Zwollenaren nog wat doelpogingen. Adzic zag een schot gekeerd worden door Janis Blaswich, Max de Waal probeerde het met een bal achter het standbeen en Darfalou schoot uit de draai in de handen van de sluitpost en joeg in blessuretijd in nog kansrijkere positie wild over.

Door de nederlaag blijft PEC Zwolle op de laatste positie staan. Volgende week zondag, 6 maart, speelt PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De aftrap is dan om 20.00 uur.


Heracles Almelo – PEC Zwolle: 2-0 (1-0).

Toeschouwers: 6.788

Scheidsrechter: Lindhout

Gele kaarten: -

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Quagliata, Rente, Kiomourtzoglou, Basacikoglu, Bakis (75’ Armenteros), Laursen, Knoester, De la Torre (83’ Sierra), Fadiga (62’ Hansson) en Ouahim (62’ Hoogma).


Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Voet (46’ Van der Werff), Nakayama, Paal, Saymak (46’ Anderson), Clement (71’ Adzic), Redan, Van den Belt (59’ De Waal), Reijnders (71’ Kastaneer) en Darfalou.


Scoreverloop:

19’ De la Torre: 1-0

55’ Bakis 2-0

Divisiepartners