Geslaagde clinic voor groep 8 van de Smaragd

Geslaagde clinic voor groep 8 van de Smaragd

Eerder dit seizoen deden meerdere basisscholen uit de regio Zwolle mee aan een spandoekwedstrijd voor het competitieduel PEC Zwolle Vrouwen – SC Telstar Vrouwen. De keuze voor een winnaar was moeilijk, want er waren vele mooie spandoeken gemaakt. Uiteindelijk viel de keuze op het spandoek van groep 8 van basisschool de Smaragd. Als prijs ontvingen ze een clinic voor de hele klas, gegeven door enkele speelsters van PEC Zwolle Vrouwen.

Volgens meester Jurjan konden ze bijna niet wachten, maar op vrijdag 27 mei was het dan eindelijk zover. De acht meiden en veertien jongens werden van harte welkom geheten op het veld door de speelsters Nadja Olthuis, Tessa Klein Braskamp, Jorie Schepers, Suzanne Giesen en Rebecca Doejaaren. In een uur tijd werd er een flink aantal oefeningen afgewerkt en getuige de reacties vonden ze het allemaal hartstikke leuk. Ook de kinderen die niet op voetbal zitten, hadden het enorm naar hun zin. Wie weet een mooie stimulans om lid te worden van een voetbalclub.

Tot slot ging de klas gezamenlijk op de foto en werden er handtekeningen verzameld. Vervolgens op de fiets terug naar school om de week af te sluiten. En natuurlijk de leerlingen uit andere groepen vertellen dat ze op het veld van PEC Zwolle hebben gevoetbald. En dat kan niet iedereen zeggen.