Geslaagde afsluitende Businessclubavond

Geslaagde afsluitende Businessclubavond

Het was afgelopen dinsdag een drukke dag in het MAC3PARK stadion. Niet alleen werd het vertrek van Dick Schreuder bekendgemaakt. Dezelfde dag volgde de aanstelling van diens opvolger, hoofdtrainer Johnny Jansen. De dag eindigde met de zakelijke seizoensafsluiter: de PEC Zwolle Businessclubavond voor sponsoren van de club.

Zo'n 200 sponsoren uit de stad en Regio Zwolle werden vermaakt tijdens deze Businessclubavond die diende als afsluiter van het seizoen 2022-2023. Presentatie was in handen van het bekende duo Frank Evenblij en Erik Dijkstra. De twee genoten bekendheid als ‘Jakhals’ bij het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Samen maken zij sinds 2012 het onconventionele sportprogramma Bureau Sport, voor televisie, op NPO Radio 1 en in het theater. Sinds januari 2021 zijn Frank en Erik te horen in Dijkstra en Evenblij ter plekke. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen nemen ze de luisteraars mee door het land.

Bureau Sport stond ook dinsdagavond op het programma. Met komische, gevatte uitspraken werden de aanwezige sponsoren bijgepraat en vermaakt. Zo werd het commerciële team onder de nieuwe voorman, commercieel manager Wouter Griekspoor, voorgesteld en was er een gesprek met technisch directeur Marcel Boudesteyn, die even daarvoor de landelijke en regionale media te woord had gestaan over het vertrek van Schreuder en de komst van Jansen.

Hoogtepunt van de avond was de 'ondervraging' in een verhoorkamer setting van keeperstrainer Diederik Boer, die tekst en uitleg moest geven over zijn eigen loopbaan en de komst van Kenneth Vermeer. Toen Boer in 2014 de overstap maakte van PEC Zwolle naar Ajax, was Vermeer net vertrokken bij die club waardoor Boer volgens Evenblij en Dijkstra, met een knipoog uiteraard, veel te danken had aan de sluitpost en daarom nu weleens wat terug mocht doen. Met een heuse sportkaraoke, waarin de aanwezige sponsoren in tweetallen bekende legendarische en minder bekende sportmomenten van commentaar moesten voorzien, kwam er een einde aan een zeer geslaagde Businessclubavond. Na een dankwoord van algemeen directeur Xander Czaikowski, werd onder het genot van een hapje en een drankje daarna nog volop nagepraat over de bewogen dag.