Gerry Hamstra technisch directeur PEC Zwolle

Gerry Hamstra technisch directeur PEC Zwolle

Gerry Hamstra is de nieuwe technisch directeur bij PEC Zwolle. De 53-jarige Groninger tekent voor twee seizoenen en begint per direct aan zijn nieuwe avontuur in Zwolle.

Hamstra heeft zijn sporen in de voetballerij meer dan verdiend. In het verleden werkte hij als hoofdtrainer o.a. bij FC Emmen en daarnaast was hij vijf jaar lang verantwoordelijk voor het technisch beleid bij sc Heerenveen. Het meest recent werkte Hamstra bij Ajax in de rol van technisch manager.


Algemeen directeur Xander Czaikowski is blij met de komst van Hamstra: ,,Met Gerry voegen we in één klap enorm veel ervaring toe aan onze organisatie. Door zijn verleden bij clubs als sc Heerenveen, FC Emmen, Vitesse en Ajax heeft hij een enorm netwerk opgebouwd en dat komt natuurlijk van pas in zijn nieuwe functie. In samenspraak met de technische staf, technisch manager Mark Coonen en het scoutingapparaat ligt de focus van Gerry vanaf dit moment op het samenstellen van een zo sterk mogelijke selectie voor volgend seizoen. Daarbij wens ik Gerry met zijn team natuurlijk alle succes toe.”


Gerry Hamstra: ,,Ik heb heel veel zin om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan. Dat deze club enorm leeft is afgelopen zondag bij het afscheid van clubicoon Bram van Polen nog maar eens duidelijk geworden. De club heeft zich afgelopen seizoen onder Johnny Jansen op knappe wijze weten te handhaven. We gaan direct hard aan de slag om optimaal te presteren en heb er alle vertrouwen in dat we dit samen met alle collega’s gaan realiseren.”


Na het vertrek van technisch directeur Marcel Boudesteyn in september vorig jaar, was Czaikowski de enige statutair directeur binnen PEC Zwolle. Met de komst van Hamstra bestaat de directie van PEC Zwolle nu weer uit twee personen.