PEC Zwolle Vrouwen strijdt maar verliest

PEC Zwolle Vrouwen heeft in de tweede ronde van de Eredivisie Cup verloren van FC Twente. Na de 5-4 zege in het heenduel leek het lange tijd goed te gaan, maar de jonge ploeg van Joran Pot ging in het laatste kwartier toch nog onderuit: 4-2.

Voortvarend

In de Twentse regen begon PEC Zwolle Vrouwen aanvallend aan het duel met de landskampioen. De eerste kans was gelijk een grote. Dominique Bruinenberg stak Marushka van Olst weg, die op haar beurt een afgemeten voorzet afleverde aan Rebecca Doejaaren. De spits schoot echter over. Hier zette de thuisploeg een vrije trap van Fenna Kalma tegenover. Die inzet eindigde tegen de deklat. Na ruim tien minuten nam Twente net als een week eerder de leiding. Bente Jansen profiteerde van kinderlijk uitverdedigen bij Moïsa van Koot en vond een gaatje in de lange hoek: 1-0. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Maud Asbroek probeerde het maar eens van afstand en zag haar poging via een Twents hoofd over de verslagen keepster Loïs Niënhuis in het doel verdwijnen: 1-1. Vorige week vielen de doelpunten bij het heenduel als rijpe appelen, maar bij 1-1 bleef het de eerste helft.

Offensief

In het tweede bedrijf begon PEC Zwolle Vrouwen wederom sterk en offensief. Invalster Jeslin Niens maakte een sterke indruk en bood Doejaaren de kans om uit te halen. In de kluts kwam zij niet tot een schot, maar Amy Banarsie wel. Vlak voor het doel schoot de aanvalster over. Luttele minuten later was het alsnog raak. Nu was Banarsie de aangeefster en rondde Doejaaren bekwaam af: 1-2.

Kantelpunt

FC Twente Vrouwen moest nu komen en kwam ook, maar hele grote kansen bleven uit. Tot tien minuten voor tijd, toen invalster Davinia Vanmechelen een voorzet fortuinlijk verlengde tot doelpunt: 2-2. Dit was het kantelpunt. Nu bleek Twente los, want drie minuten later werd het zelfs 3-2 door die andere invalster, Sabrine Ellouzi. De sterk keepende Tirsa Postma moest in de blessuretijd ook nog de 4-2 van Renate Jansen incasseren.

Ondanks de nederlaag gaat de Eredivisie Cup gewoon verder voor de Blauwvingers. Na de winterstop wordt de derde ronde gespeeld. Tegen wie is echter nog de vraag.

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 4-2 (1-1).