FC Twente Vrouwen kampioen in IJsseldelta stadion

Vrijdag stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor PEC Zwolle Vrouwen. Een speciaal duel, aangezien tegenstander FC Twente Vrouwen zich bij winst zo goed als zeker de nieuwe kampioen van de Eredivisie Vrouwen mocht noemen. De Tukkers hadden namelijk evenveel punten als nummer twee Ajax Vrouwen, maar een beter doelsaldo.

Het zijn de bezoekers uit Enschede die na drie minuten al een grote kans krijgen. Een steepass komt voor de voeten van Renate Jansen, die de bal echter niet goed raakt, waardoor de mogelijkheid verkeken is. De Tukkers zijn duidelijk op zoek naar een vroege treffer. In de veertiende minuut mag Jill Roord een vrije trap nemen. De aanvallend ingestelde speelster krult de bal richting de bovenhoek, maar Nadja Olthuis tikt de inzet op schitterende wijze tot hoekschop. PEC Zwolle Vrouwen probeert er af en toe wel uit te komen, maar tot echt grote kansen leidt dit nog niet. Na twintig minuten stormt Jansen op het doel van Olthuis af. Op het moment dat ze wil schieten pakt Lesley te Winkel de bal echter af met een mooie sliding, waarna Kirsten Bakker het leer kan wegwerken. Eén minuut hierna is het wel raak voor de selectie uit Enschede. Bakker levert de bal onnodig in bij Roord, die rustig blijft en de Zwolse doelvrouw met een laag schot passeert: 0-1. Na mogelijkheden voor Ellen Jansen en Roord, zijn het de Zwollenaren die in de 29 e minuut de eerste grote kans bij elkaar voetballen. Rebecca Doejaaren onderschept een terugspeelpass, maar is niet rustig genoeg, waardoor haar inzet naast het doel van keepster Marieke Ubachs terechtkomt. In de 31 e minuut vergroten de bezoekers de voorsprong. Een voorzet vanaf links schiet door, waarna Roord voor open doel kan binnentikken: 0-2. Nadat Maayke Heuver en Renate Jansen vlak voor de thee hun kansen niet tot doelpunt promoveren, fluit de arbiter bij een 0-2 tussenstand voor het rustsignaal.

Het spelbeeld blijft onveranderd en FC Twente Vrouwen krijgt in de 47 e minuut een dot van een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een voorzet komt bij Renate Jansen terecht, die haar kopbal op knappe wijze gepareerd ziet worden door de sterk keepende Olthuis. Nadat Doejaaren en Maud Roetgering hun mogelijkheden gestopt zien worden, is het wel weer raak voor de Tukkers. Met haar linkervoet trapt Ellen Jansen de bal tegen de touwen: 0-3. Deze treffer veroorzaakt een orkaan van vreugde op de bank van FC Twente Vrouwen, want het kampioenschap is door dit doelpunt weer een stap dichterbij gekomen. In de resterende minuten probeert het elftal van de afzwaaiende trainer/coach Sebastiaan Borgardijn het nog wel via onder meer Sharon Bruinenberg, maar tot scoren komen de Blauwvingers niet meer. Zodoende kroont FC Twente Vrouwen zich tot de kampioen van het seizoen 2015-2016 in de Eredivisie Vrouwen. PEC Zwolle feliciteert de club met deze knappe prestatie.

Na de huldiging in het IJsseldelta stadion namen de Zwollenaren tevens afscheid van Verena Jager, Tessa Klein Braskamp, Lesley te Winkel,  Jorie Schepers en Joyce Mijnheer. De club bedankt de speelsters voor hun (jarenlange) inzet en wenst ze veel geluk toe in de toekomst!