Sterk PEC Zwolle speelt gelijk in Emmen

PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag op bezoek bij FC Emmen met 1-1 gelijkgespeeld. De laagvlieger uit de Eredivisie had zijn handen vol aan PEC Zwolle, dat via Lennart Thy na rust op 0-1 kwam. De Zwollenaren verzuimden vervolgens die score verder uit te bouwen. Vlak voor tijd maakte Jari Vlak namens de thuisploeg gelijk.

PEC Zwolle pakt initiatief

Dick Schreuder wilde in Emmen 23 spelers aan het werk zien aan De Oude Meerdijk. De trainer/coach stuurde in de eerste helft onder anderen Jan Hoekstra, Hicham Acheffay, Jimmy Kaparos en Håkon Gangstad het veld in. Na een aftastende beginfase, waarin het even zoeken was voor beide teams, stichtte Gervane Kastaneer met een knappe passeerbeweging het eerste gevaar. Twee Emmen-spelers werden uitgespeeld, waarna Tolis Vellios de bal kreeg aangespeeld. Uit de draai schoot de aanvaller de bal over. Via Håkon Gangstad leek PEC Zwolle vijf minuten later op weg naar de openingsgoal. De Noor dribbelde behendig door de defensie heen, maar werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gewerkt. De vrije trap werd door Thomas van den Belt hard in de muur geschoten.

In die fase bleef PEC Zwolle op zoek gaan naar de verdiende treffer, maar die viel niet. Ook niet toen Dean Huiberts na een mooie combinatie tussen Kaparos en Acheffay een gaatje vond om te schieten. Hoewel doelman Eric Oelschlägel aan de grond genageld stond, eindigde de bal in het zijnet. Aanvallend stelde Emmen hier maar weinig tegenover. Alleen Ole Romeny hield voornamelijk Sam Kersten bezig, maar zag Hoekstra niet eenmaal van dichtbij. De doelman zag verder twee vrije trappen van Mark Diemers op zich af komen, maar deze werden simpel gevangen of over het doel gekeken.

Thy breekt de ban

Na rust elf nieuwe namen bij PEC Zwolle, waaronder die van testspeler Welat Cagro, maar het spelbeeld bleef onveranderd: PEC Zwolle viel aan en Emmen verdedigde. Haris Medunjanin vond al gauw Luis Görlich met een boogballetje, waarna de Duitser de bal gericht richting lange hoek kopte. Oelschlägel was al gezien, maar Keziah Veendorp bracht koppend op de doellijn redding. Medunjanin probeerde het een kwartier later zelf, maar zag zijn volley over het doel verdwijnen. Net als voor rust hing een Zwolse treffer in de lucht, maar waar het voor rust niet lukte gebeurde het een kleine twintig minuten voor tijd dan toch. De pas ingevallen Chardi Landu vond Lennart Thy en meteen was het raak: 0-1. Het was vervolgens aan Mike Hauptmeijer te danken dat twee minuten later de stand ongewijzigd bleef. Danny Hoesen zag zijn kopbal gekeerd worden. Datzelfde gold voor Thy in de tegenaanval. Oelschlägel redde met zijn voet en voorkwam een zekere treffer. Even later in een volgend Duits onderonsje wist Thy oog in oog met de sluitpost wederom niet zijn tweede treffer te maken. De missers kwamen Zwolle uiteindelijk duur te staan, want drie minuten voor het einde tekende Jari Vlak met een afstandsschot voor de 1-1.

FC Emmen – PEC Zwolle: 1-1 (0-0).

Toeschouwers: 350

Gele kaart: Landu (PEC Zwolle)

Opstelling FC Emmen: Oelschlägel, Bouchouari, Te Wierik, Veldmate, Burnet, Veendorp, Vlak, Kongolo, El Messaoudi, Romeny en Diemers.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Hoekstra, Van Polen, Van den Belt, Kastaneer, Huiberts, Vellios, Kersten, Acheffay, Kaparos, Zitman en Gangstad.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Chirino, Görlich, Beelen, Van Hintum, Bogarde, Cagro (70’ Landu), Fontana, D. van den Berg, Medunjanin en Thy.