Contract Younes Taha opengebroken en verlengd

Contract Younes Taha opengebroken en verlengd

PEC Zwolle heeft het contract met Younes Taha opengebroken en verlengd. Taha kwam in de zomer over van Jong FC Volendam en tekende toen tot medio 2024 met een optie voor nog een jaar. In zijn nieuwe contract zijn club en speler tot de zomer van 2025 aan elkaar verbonden en heeft PEC Zwolle de optie om dit met nog een jaar te verlengen.

De pas 19-jarige aanvallende middenvelder veroverde in de voorbereiding een basisplaats en maakte in de openingswedstrijd tegen De Graafschap niet alleen zijn debuut voor PEC Zwolle maar ook in het betaald voetbal. In negen wedstrijden kwam Taha zeven keer in actie, met als voorlopige hoogtepunten de uitwedstrijd bij Jong AZ, waarin Taha zijn eerste doelpunt scoorde en zijn prachtige assist uit bij FC Den Bosch.


Younes Taha: ,,Ik ben heel blij dat het seizoen voor mij zo goed begonnen is en dat de technische staf mij de kans heeft gegeven om me te laten zien. Ik zit hier op mijn plek en kan nog veel leren op alle vlakken. De komende maanden wil ik daarin de volgende stappen gaan zetten. Tot slot wil ik de club bedanken dat ze het vertrouwen in mij hebben en mijn contract hebben opengebroken.”


Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert: ,,Younes maakt een sterke ontwikkeling door. Net als Thomas Beelen en Daijiro Chirino heeft hij onder de huidige technische staf zijn debuut in het betaald voetbal mogen maken en laten zien veel potentie te hebben. Daarom hebben wij het contract opengebroken, als beloning voor Younes maar ook omdat wij denken dat we met Younes een speler voor de lange termijn in huis hebben.”

Divisiepartners

Keuken Kampioen 2022/2023