Conceptprogramma Eredivisie bekend

Conceptprogramma Eredivisie bekend

Het conceptschema voor het seizoen 2021-2022 in de Eredivisie is bekend. Waar het MAC3PARK stadion de voorbije seizoenen geregeld het toneel was voor de openingswedstrijd begint voor de Blauwvingers ditmaal het nieuwe seizoen niet op vrijdag maar op zondag. Op 15 augustus is Vitesse om 14.30 uur te gast in Zwolle.

Vitesse en Ajax-thuis

Het voorlopige affiche biedt in de eerste weken prachtige thuiswedstrijden, want na de openingswedstrijd tegen Vitesse is de eerstvolgende thuiswedstrijd in speelronde 4 tegen Ajax. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 11 september om 18.45 uur. Tussendoor speelt PEC Zwolle twee uitwedstrijden tegen respectievelijk promovendus N.E.C. Nijmegen (vrijdag 20 augustus, 20.00 uur) en Willem II (zaterdag 28 augustus, 21.00 uur).


IJsselderby

Terug van weggeweest is de IJsselderby. De eerste ontmoeting is in de Adelaarshorst in speelronde 5 op zondag 19 september om 12.15 uur. Pas in speelronde 28 wordt de derby in Zwolle gespeeld. Hier is nog geen dag en tijdstip voor gecommuniceerd. Net als vorig seizoen zal dat pas worden gedaan wanneer bekend is of de deelnemers aan Europees voetbal na de winterstop nog in Europa actief zijn.


Slotwedstrijden

De laatste twee speelrondes worden zoals te doen gebruikelijk gelijktijdig afgetrapt. In speelronde 33 wordt op 11 mei om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam gespeeld. De competitie wordt afgesloten op zondag 15 mei, 14.30 uur thuis tegen PSV.


Na 31 augustus worden de speelrondes tot de winterstop waar nodig in speeldag en/of aanvangstijd aangepast, na woensdag 22 december gebeurt dat voor de competitie vanaf speelronde 22 tot en met 32. De KNVB zal spoedig met het definitieve schema voor de dag komen. Voor het volledige conceptschema en verdere uitleg klik hier.

Eredivisie partners