PEC Zwolle verslaat Ajax in Amsterdam

PEC Zwolle verslaat Ajax in Amsterdam

PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Na de zege op SV Nieuwleusen van afgelopen zaterdag, werd op De Toekomst Ajax met 0-1 opzij gezet. Anthony Fontana was met een schitterende uithaal voor rust de matchwinner.

Dat Ajax met een zeer sterke basis aan het duel startte, was aan het veldspel niet te zien. Het was PEC Zwolle dat vanaf het begin de lakens uitdeelde en via Anthony Fontana ook brutaal op voorsprong kwam. Na een vlot lopende aanval leek de kans verkeken, maar het was de Amerikaan die een gaatje vond om te schieten en in de lange hoek schitterend raak krulde. Een paar minuten later was Fontana weer dichtbij, maar nu kwam Ajax met de schrik vrij. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Damian van der Haar bijna binnen. Kenneth Vermeer moest in het laatste kwartier voor rust pas voor het eerst echt in actie komen. Zo redde de doelman op een inzet van Kenneth Taylor en werd een kopbal van Jakov Medic tegengehouden.


In de tweede helft tien nieuwe namen bij PEC Zwolle, waar alleen Anouar El Azzouzi bleef staan. Ook Ajax kwam met nieuwe namen. Anton Gaaei was er daar eentje van en was in de openingsfase dichtbij de gelijkmaker, maar moest zijn meerdere erkennen in Jasper Schendelaar. Het was ook Schendelaar die een antwoord had op een hard schot uit de tweede lijn van Jordan Henderson. Ajax tapte na rust wel echt uit een ander vaatje en kreeg via Kian Fitz-Jim een volgende kans op de gelijkmaker, maar wederom bleef PEC Zwolle op de been. Het was aan Schendelaar te danken dat een fout van Rodney Kroeze niet fataal werd. Oog in oog met Christian Rasmussen bleek de doelman opnieuw de sterkste. Aan de overkant was Ody Velanas tien minuten voor tijd gevaarlijk met een vrije trap waar Remko Pasveer alle moeite mee had.


PEC Zwolle kwam verder niet meer in de problemen en trok de voorsprong dan ook over de streep.


Ajax – PEC Zwolle: 0-1 (0-1)

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Nagtegaal

Gele kaart: Wijndal (Ajax)


Opstelling Ajax eerste helft: Ramaj, Rensch, Medic, Janse, Hato, Henderson, Forbs, Taylor, Akpom, Van den Boomen en Godts


Opstelling Ajax tweede helft: Pasveer, Gaaei, Gooijer, Baas, Wijndal, Mannsverk, Hlynsson, Tahirovic, Rasmussen, Rijkhoff, Fitz-Jim


Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Vermeer Lutonda, El Azzouzi, Huiberts, Fontana, De Rooij, Reijnders, Reiziger, Van der Haar, Gijselhart en El Allachi.


Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Schendelaar, El Azzouzi (61’ El Morabit), Vellios, García Mac Nulty, Bobson, Velanas, Kroeze, Fichtinger, Ruward, Bos en Oukhattou.


Scoreverloop:

20’ Fontana 0-1