Zwolse vrouwen op karakter langs ADO

Zwolse vrouwen op karakter langs ADO

PEC Zwolle Vrouwen heeft de eerst competitiezege van het seizoen te pakken. Nadat eerder dit seizoen tegen VV Alkmaar en Excelsior Barendrecht Vrouwen in de slotfase een zeker lijkende zege uit handen werd gegeven, bleef de ploeg van trainer/coach Joran Pot in de slotfase op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen wél op de been: 1-2.

Zwolle bijt van zich af

Vol enthousiasme trok PEC Zwolle Vrouwen ten strijde en dat leverde in de derde minuut bijna een voorsprong op. Dominique Bruinenberg dook vrij op voor keepster Barbara Lorsheyd. Daar ging de bal ook langs, maar deze ketste vervolgens tegen de paal terug het veld in. De Zwollenaren zetten door en kwamen na tien minuten alsnog aan de leiding. Rebecca Doejaaren ging bij een hoekschop het duel aan met Kim Mourmans. Laatstgenoemde raakte de bal ongelukkig, waardoor deze achter Lorsheyd in het doel plofte: 0-1.

Een kwartier later kon er opnieuw gejuicht worden aan Zwolse zijde. Nu was Bruinenberg wél trefzeker, nadat de aanvoerster aan de rechterkant van het strafschopgebied alle ruimte kreeg om uit te halen: 0-2.


ADO dringt aan

ADO Den Haag Vrouwen bracht de marge echter heel rap terug tot één. Nadat Jaimy Ravensbergen haar inzet nog geblokt zag worden, schoot Maartje Looijen uit de rebound de 1-2 in het doel. ADO merkte dat er meer in zat en zette aan. PEC Zwolle Vrouwen moest het laatste kwartier voor rust dan ook veelvuldig terug en zag Ravensbergen vijf minuten voor het rustsignaal alleen voor keepster Moon Pondes naast schieten, waardoor er met een voorsprong aan de thee kon worden gegaan.


Op het tandvlees

Zo spectaculair als dat de eerste helft begon, zo moeizaam kwam het tweede deel op gang. Pas na een goed uur viel er weer een kans te noteren. Amy Banarsie zag een vrije trap van grote afstand net onder de lat vandaan getikt worden. Aan de andere kant was Ravensbergen met een schot over gevaarlijk. Twintig minuten voor tijd kreeg PEC Zwolle Vrouwen en niet in de laatste plaats speelster Imre van der Vegt een domper te verwerken. Na een verdedigende actie bleef Van der Vegt op de grond liggen, waarna er, ondersteund door twee man, een trieste aftocht volgde richting kleedkamer. Marit Auée nam het stokje in de achterhoede over. In de slotfase was het vrouwen en kinderen eerst bij Zwolle, dat niet meer onder de druk van ADO uit kwam. Looijen en Chasity Grant (beiden over) roken aan de gelijkmaker. In de slotseconden, toen Lorsheyd ook mee naar voren ging bij de laatste hoekschop werd het nog even heel spannend, maar de zege werd niet meer uit handen gegeven.


ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 1-2 (1-2).

Toeschouwers: 200

Scheidsrechter: Michielsen

Gele kaarten: -


Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Hendriks, Looijen, Olislagers, Ravensbergen (78. Abali), Noordam, Dessing, Obispo (72. Van Belen), Kagie, Grant en Mourmans.


PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Vliek, Van Koot, Rijks, Van der Vegt (68. Auée), Asbroek, Bruinenberg, Tiemens, Banarsie (87. Weijkamp), Tromp en Doejaaren (46. Van Olst).


Scoreverloop

11. Mourmans e.d. 0-1

24. Bruinenberg 0-2

27. Looijen 1-2

Eredivisie partners