Aanvoerster Dominique Bruinenberg verlaat PEC Zwolle Vrouwen

Aanvoerster Dominique Bruinenberg verlaat PEC Zwolle Vrouwen

Dominique Bruinenberg vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle Vrouwen. De 28-jarige spelverdeelster speelde in twee seizoenen bijna 40 wedstrijden (Pure Energie Eredivisie, KNVB Beker en Eredivisie Cup), waarin ze tot 18 treffers kwam en droeg sinds haar komst naar Zwolle de aanvoerdersband.

Na buitenlandse avonturen bij Sunderland, Everton en Hellas Verona keerde de middenveldster, die in het verleden al voor ADO Den Haag uitkwam, bij PEC Zwolle terug in de Eredivisie. Vanaf dat moment droeg Bruinenberg de aanvoerdersband, die zij overnam van de gestopte Babiche Roof.


Talentvol

Met haar schat aan ervaring en kwaliteiten wist Bruinenberg het jonge team vanaf moment één op sleeptouw te nemen. Hoogtepunt dit seizoen was de competitiewedstrijd bij titelfavoriet Ajax, die met 0-1 gewonnen werd en bovendien live werd uitgezonden op ESPN. Nederland maakte toen kennis met het frisse en aanvallende voetbal van de Zwollenaren. ,,Die wedstrijd zal ik niet snel meer vergeten. Een week eerder speelden we ook al een livewedstrijd tegen PSV waarin we beter waren. Toen hadden we het geluk net niet aan onze zijde. We hebben in die beide wedstrijden laten zien hoe talentvol dit team is en dat er ook nog heel veel rek in ons elftal zit.”


Fulltime prof

Nu het einde van het seizoen nadert, komt het afscheid van Bruinenberg steeds dichterbij. ,,Het is ontzettend jammer dat ik PEC Zwolle Vrouwen ga verlaten. Het team beschikt over veel talent waar veel potentie in zit, dus wat dat betreft maak ik mij geen zorgen over de toekomst van deze selectie. Ik denk dat als men door kan bouwen aan dit team, er nog hele mooie dingen staan te gebeuren hier. Zelf heb ik nog altijd de drive om fulltime profvoetbalster te zijn, in binnen- of buitenland. De komende periode zal ik mij over mijn toekomst gaan buigen, maar eerst wil ik samen met het team dit seizoen goed afsluiten met als einddoel de vijfde plaats in de competitie.’’ Bruinenberg kijkt met veel plezier terug op haar twee seizoenen in Zwolle, al is er ergens nog wel een klein smetje; de lege tribunes. ,,Dat is zeker jammer. Ik wist dat hier de voorbije jaren veel belangstelling was vanuit de achterban. Ik herinner me nog de bekerfinale tegen Ajax vlak voor mijn komst. Ik weet zeker dat de supporters dit seizoen meer kleur aan alles hadden kunnen geven, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Hopelijk is er volgend seizoen weer publiek bij. Ik wens het team heel veel succes het komende jaar en wie weet komen we elkaar nog een keer tegen.’’ 


Schoolvoorbeeld

Technisch manager Sebastiaan Borgardijn haalde Bruinenberg in 2019 naar Zwolle en kan niet anders dan tevreden terugkijken op haar functioneren. ,,Een speelster als Dominique zou iedere trainer wel in zijn of haar ploeg willen hebben. Zij is op en top prof en een voorbeeld voor veel jonge meiden die dezelfde ambitie hebben. Het mooiste aan Dominique vind ik dat ze iedere dag weer het beste in zichzelf naar boven probeert te halen en dat ook projecteert op het team. Zij weet als geen ander wat er van een profvoetbalster in het buitenland wordt gevraagd. Voor veel jonge meiden uit ons team is een buitenlands avontuur natuurlijk ook iets wat zij ooit hopen aan te gaan. Daarin hebben ze dit en vorig seizoen aan Dominique een schoolvoorbeeld gehad. Niet alleen op het veld was Dominique van waarde. Daarbuiten heeft zij ook een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het sociale domein voor Werkcoöperatie De Middencirkel en werkte zij hierin samen met onze partner BC Group te Zwolle. Zoals Dominique ook al aangaf, ligt de focus tot haar vertrek natuurlijk op het voetbal. Daar maak ik me bij haar bovendien totaal geen zorgen over. Een definitief afscheid gaan we zeker nog plannen, maar ik wens Dominique bij deze alvast heel veel succes en spelplezier in het vervolg van haar carrière.”