PEC Zwolle snijdt zich in de vingers in Maastricht

Met een 0-2 voorsprong na vijftien minuten lijkt PEC Zwolle in Maastricht op weg naar een heerlijke avond. Het loopt echter anders, omdat de Zwollenaren te veel grote kansen missen. De thuisploeg knokt zich daardoor naar een 3-2 overwinning.

Medunjanin

PEC Zwolle kwam uitmuntend uit de startblokken. In het eerste kwartier was de ploeg van Dick Schreuder de baas op het kunstgras in De Geusselt. Met prima combinatiespel vond PEC diverse gaatjes in de Limburgse defensie. Waar Davy van den Berg nog doelman Romain Matthys op zijn weg vond, was het na dertien minuten wel raak. Haris Medunjanin kapte zichzelf vrij in het strafschopgebied en schoot koeltjes raak: 0-1. Twee minuten later was de routinier de aangever. Ditmaal was het Younes Taha die de bal in het doel knalde.

MVV knokt zich terug

Die prima voorsprong leek de opmaat naar een grotere uitslag, maar het was MVV dat bij de eerste de beste kans direct de aansluitingstreffer maakte. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal door Orhan Dzepar binnengetikt: 1-2. PEC was niet van slag door die tegenslag en kreeg in die eerste helft nog voldoende kansen op meer doelpunten. Maar Taha en Lennart Thy slaagden er in kansrijke positie niet in om de marge weer op twee te brengen. Aan de andere kant mocht doelman Jasper Schendelaar van geluk spreken dat zijn foute pass niet tot een tegentreffer leidde.

Onnodig

Begin tweede helft lag het spel minutenlang stil vanwege een op het oog zware blessure van MVV’er Nicky Souren. Na die korte pauze ging PEC andermaal op jacht naar meer doelpunten. Onder andere Taha, invaller Daijiro Chirino en Sam Kersten waren gevaarlijk, maar de 1-3 bleef uit. MVV hoopte daardoor nog op de 2-2 en die leek er een kwartier voor tijd ook te komen. Jarne Steuckers stond oog in oog met Schendelaar maar, gelukkig voor iedereen met een blauwwit hart, ging die bal voorlangs. In de slotfase ging het alsnog mis voor PEC Zwolle, dat Koen Kostons de gelijkmaker zag binnen prikken. Met Gervane Kastaneer en Tolis Vellios als breekijzers ging PEC op jacht naar de 2-3. Die kans kwam er ook voor Thomas van den Belt. Hij schoot de bal laag in de hoek, maar keeper Matthys tikte de bal naast. Hierdoor kon MVV in blessuretijd zelfs nog de 3-2 maken via Rayan El Azrak.

Vrijdag wacht voor PEC Zwolle een thuiswedstrijd. FC Den Bosch komt dan op bezoek naar het MAC3PARK stadion.

MVV Maastricht – PEC Zwolle 3-2 (1-2).

Toeschouwers: 5.017

Scheidsrechter: Martens

Gele kaarten: Kostons (MVV Maastricht), Beelen, Chirino (PEC Zwolle)

Opstelling MVV Maastricht: Matthys, Essers (70. Zeegers), Waem, Van Helden, Labylle, Souren (53. El Azrak), Streuckers, Dzepar, Livramento (70. El Basri), Blummel (46. Kleinen), Kostons

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts (85. Velios), Van Polen, Beelen, Kersten, Acheffay (68. Chirino), Van den Belt, D. van den Berg (87. Van Hintum), Medunjanin (68. Thomas), Taha (85. Kastaneer), Thy

13. Medunjanin 0-1