PEC Zwolle pakt eerste overwinning op bezoek in Emmen

PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij FC Emmen is de Zwolse formatie met 1-3 te sterk. De Zwolse doelpunten worden aan De Oude Meerdijk allen voor rust gemaakt door Dennis Johnsen, Thomas Bruns en Illias Bel Hassani.

Zwollenaren komen vroege tik te boven

Op Drentse bodem begon PEC Zwolle bepaald niet best aan de wedstrijd. Het was de thuisploeg dat energieker oogde en al snel op een 1-0 voorsprong kwam. Nick Bakker kopte raak uit een hoekschop. Ondanks die vroege tegenslag herpakten de mannen van John Stegeman zich. De gelijkmaker volgde na ruim een kwartier en kwam op naam van Dennis Johnsen. De linksbuiten kreeg de bal, op de rand van het strafschopgebied, van Illias Bel Hassani. De aanvaller schoot met zijn eerste poging tegen een Emmenaar, maar mocht daarna in de herkansing. Die bal verdween in het lege doel: 1-1. Het duurde vervolgens ruim een minuut voordat ook de VAR (er werd gekeken naar een mogelijke handsbal van de Noor) er zijn zegen aan gaf. Het was de opsteker die PEC Zwolle nodig had, want daarna begon het beter te voetballen. Lennart Thy had de 1-2 moeten maken, maar stuitte op doelman Dennis Telgenkamp.

Geen 1-4, ook geen 2-3

Die goalie had even later geen antwoord op een lange bal van Gustavo Hamer. De bal kwam tussen de verdediging van Emmen en Telgenkamp, waardoor Thomas Bruns de 1-2 kon binnenschuiven. Dat deed de middenvelder op zeer knappe wijze, pal voor de achterlijn. Vlak daarna schoot Bruns de bal via Telgenkamp tegen de lat, waarna Bel Hassani de rebound kon binnenkoppen: 1-3. Een luxe voor PEC Zwolle, dat de 1-4 van Lennart Thy luttele minuten later afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Vlak voor rust was Emmen nog wel dichtbij 2-3, maar Xavier Mous keerde een afstandsschot van Peña, terwijl Pelle Clement de bal van de lijn wegkopte.

Zwolle bibbert maar vergeet duel ook te 'killen'

Begin tweede helft was het voor PEC Zwolle alle hens aan dek. Emmen wilde zo snel mogelijk die aansluitingstreffer maken, maar slaagde daar wonderwel niet in, al reeg het de corners aaneen. Mous had een paar katachtige reflexen in huis, terwijl er andermaal een bal van de lijn weggehaald door Clement. Na ongeveer een kwartiertje luwde de storm weer en kwam PEC Zwolle iets meer aan voetballen toe. Johnsen had de 1-4 op zijn voeten na een snelle counter, maar besloot breed te leggen op Thy. De Zwolse captain kreeg de bal echter achter zich gespeeld. In het restant van de tweede helft probeerde Emmen het wel, maar die grote kans op de 2-3 kwam niet meer, al ging het door met hoekschoppen verzamelen..

Na deze driepunter ligt de Eredivisie volgend weekend stil vanwege interlandvoetbal. Daarna wacht PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het duel met de Brabanders vindt plaats op zondag 15 september en begint om 12.15 uur.

FC Emmen – PEC Zwolle: 1-3 (1-3).

Toeschouwers: 8.000

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Gele kaarten: Ugrinic, Peña, Veendorp, Bakker, Marinus (FC Emmen) en Clement (PEC Zwolle)

Opstellingen:

FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Veendorp (84. Marinus), Bakker, Peña, Bos (71. Quispel), Beste, Ugrinic, Laursen, De Leeuw, Arias

PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal, Hamer, Clement (90. Reijnen), Bruns (76. Flemming), Bel Hassani (76. Saymak), Thy, Johnsen