Maikel van der Werff keert terug

Maikel van der Werff keert terug

PEC Zwolle heeft zich verzekerd van de diensten van Maikel van der Werff. De 32-jarige verdediger trainde al een week mee bij de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder en heeft vrijdag een contract getekend voor de duur van een half jaar. Hierdoor keert Van der Werff na 6,5 jaar weer terug bij de club.

Van der Werff kwam in januari 2013 voor het eerst in Zwolle terecht. Destijds werd de mandekker overgenomen van FC Volendam. Na 2,5 jaar vertrok Van der Werff, die tot 77 officiële wedstrijden en acht doelpunten kwam, naar Vitesse. In 2019 maakte de speler de overstap naar de MLS om voor FC Cincinnati uit te komen. Hier werkte Van der Werff zowel onder zijn trainer bij PEC Zwolle, Ron Jans, als onder Jaap Stam die ook in het MAC3PARK stadion hoofdtrainer was. Sinds begin dit jaar was Van der Werff clubloos en trainde hij in Zwolle om zijn conditie op peil te houden. Nu mondt dat dus uit in een nieuwe samenwerking.


Maikel van der Werff: ,,Het voelt goed om terug te zijn in Zwolle. Ik heb veel zin om weer wedstrijden te gaan spelen en belangrijk te zijn voor de ploeg. Deze club heeft mij veel moois gebracht en heeft een heel helder doel gesteld voor het restant van de competitie. Daar ga ik mijn bijdrage aan leveren. Op de trainingen en de wedstrijden zie ik fanatisme en een duidelijke speelstijl. We willen er met z’n allen voor zorgen dat deze club in de Eredivisie blijft en daar ga ik mij met het team dan ook voor de volle honderd procent voor inzetten.”


Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ,,Het is mooi dat Maikel weer terugkeert in Zwolle. In zijn eerste periode hier heeft hij laten zien van grote waarde te zijn in de achterhoede. Ook bij Vitesse en in de MLS heeft Maikel goed gepresteerd. Door een blessure heeft hij een tijd aan de kant gestaan, maar de indruk die wij de afgelopen week hebben gekregen is heel positief. De ervaring, rust aan de bal en zijn sterke drive om vooruit te verdedigen passen volledig in ons systeem. Het doet me dan ook goed dat we Maikel aan de selectie toevoegen.”

Eredivisie partners