Zwolse vrouwen pakken punt in Rotterdam

PEC Zwolle Vrouwen heeft Feyenoord Vrouwen vrijdagavond een lastige avond bezorgd. De nummer drie van de competitie kwam vlot voor tegen de Blauwvingers, maar aan de hand van Marushka van Olst beet PEC Zwolle Vrouwen flink van zich af. Met een meer dan verdiend punt stapten de Zwollenaren dan ook voldaan van het veld.

Bij PEC Zwolle Vrouwen was er weer een basisplaats voor Tess van Bentem. Amy Banarsie ontbrak vanwege ziekte. Ook stond Moïsa van Koot weer in de basis.

Vlotte achterstand

Feyenoord Vrouwen begon voortvarend en nam al na zes minuten een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd door Maxime Bennink langs keepster Moon Pondes gefrommeld. De bal leek tergend langzaam over de lijn te rollen, maar Pia Rijsdijk besloot het zekere voor het onzekere te nemen en gaf op de doellijn het laatste zetje waardoor Bennink kon fluiten naar haar treffer, maar Feyenoord Vrouwen wel op voorsprong kwam. PEC Zwolle Vrouwen leek zichtbaar van slag en mocht in die fase niet klagen dat het bij één tegentreffer bleef. Allereerst trad Pondes kordaat op bij een inzet van een andere oud-ploeggenoot. Uit de tweede lijn probeerde Cheyenne van den Goorbergh de score namelijk te verdubbelen, maar de keepster redde. Een volgend schot van de middenveldster ging via een Zwols been maar net naast de paal.

Turbo

Pas na een klein half uur liet PEC Zwolle Vrouwen zich zien. Een vrije trap van Moïsa van Koot verdween in de handen van Jacintha Weimar en Marushka van Olst wist een foutje achterin niet af te straffen. Toch kwam de 1-1 wel op het bord. Dat gebeurde toen Leonie Vliek op rechts een prima voorzet afleverde op het hoofd van Jeva Walk, die de bal via de grond in het doel kopte: 1-1. Twee minuten voor rust had Van Olst de 1-2 zelfs op haar schoen, maar alleen voor Weimar schoot de aanvalster recht op de doelvrouw. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Van Olst dat meer dan goed. Vanaf eigen helft gooide ze de turbo aan en snelde ze iedereen die ze tegenkwam voorbij. Nu bleef Van Olst wél koel oog in oog met Weimar: 1-2.

Feyenoord drukt niet door

De tweede helft probeerde Feyenoord de schade snel te herstellen. Daar slaagde het in door binnen het kwartier op gelijke hoogte te komen. Het doelpunt was van voormalig Zwolse makelij, want Bennink gaf voor en Van den Goorbergh kopte raak: 2-2. De thuisploeg wilde meer, maar in het restant van de tweede helft ging er aan beide kanten meer fout dan goed. Dat kwam ook omdat de vermoeidheid toesloeg. Beide teams gooiden namelijk de hele wedstrijd een flinke bak aan energie in de strijd. De spanning vergoedde echter veel. Toen na negentig minuten nog steeds een 2-2 stand op het scorebord stond, kregen beide ploegen nog drie minuten om daar wat aan te veranderen. Het was invalster Sophie Cobussen die in de 92ste minuut de Rotterdammers naar de zege kon schieten, maar Pondes wist met een puike redding het punt veilig te stellen. Een prima prestatie van het team van trainer/coach Joran Pot en gezien het volledige wedstrijdbeeld ook een terechte beloning.

Volgende week vrijdag, 29 april om 19.30 uur, speelt PEC Zwolle Vrouwen in het MAC3PARK stadion tegen PSV Vrouwen. Het belooft druk te worden. Heb jij nog geen kaart? Koop dan hier online een ticket. Dat kan al vanaf €3,-. Seizoenkaarthouders en jeugd t/m 12 jaar kunnen zelfs een gratis kaart bestellen.

Feyenoord Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 2-2 (1-2)

Toeschouwers: 700

Scheidsrechter: Van Dijk

Gele kaarten: -

Opstelling Feyenoord Vrouwen: Weimar, Van Diemen, Obispo, Bennink, Rijsdijk (46’ Cobussen), Van den Goorbergh, Hendriks (88’ De Vette), Kagenaar (77’ Brandau), Boshuizen, Conijnenberg en Van de Lavoir.

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Auée, Pruim, Noordman, Tiemens, Van Olst (83’ Maatman), Murray (72’ Speelman), Vliek, Van Bentem en Walk.

7’ Rijsdijk 0-1

29’ Walk 1-1

45+1’ Van Olst 1-2

58’ Van den Goorbergh 2-2